Her blir de tatt: Avslørt med tyvgods til 250.000 kroner – hadde lister med utvalgte adresser

TATT: De to rumenerne ble avslørt av Nokas-vektere ved Triaden. De innrømmer å ha stjålet varer for over 200.000 kroner.

TATT: De to rumenerne ble avslørt av Nokas-vektere ved Triaden. De innrømmer å ha stjålet varer for over 200.000 kroner. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vektere ved Triaden Lørenskog Storsenter har avslørt to omreisende kjeltringer. Begge innrømmer å ha stjålet varer for over 250.000 kroner, opplyser politiet.

DEL

Torsdag kveld fanget vektere på Triaden i Lørenskog opp to rumenere de fattet mistanke til.

I en bil som var parkert utenfor kjøpesenteret, ble det avdekket tyvgods til en verdi av 80.000 kroner.

Politiet har i etterkant av beslaget oppsøkt en hytte på Bogstad camping hvor de to rumenerne har hatt tilhold.

Der ble det beslaglagt ytterligere varer som skal være stjålet fra diverse butikker på Sør- og Østlandet.

Til sammen er det beslaglagt tyvgods til 252.406 kroner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STORT BESLAG: Totalt har beslaget en verdi på 252.406 kroner, opplyser Nokas.

STORT BESLAG: Totalt har beslaget en verdi på 252.406 kroner, opplyser Nokas. Foto:

– Lister med adresser

– De to som er pågrepet hadde med seg lister over butikkadresser. Dette er mobile vinningskriminelle, og vi mistenker at de har stjålet fra flere butikker, forteller politiførstebetjent ved Lørenskog lensmannskontor, Per Sørheim.

Listene Sørheim snakker om, inneholder altså adresser til butikker og kjøpesentre over store deler av Sør- og Østlandet.

De to rumenerne, på henholdsvis 42 og 44 år, sitter nå varetektsfengslet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ETTERFORSKER: Politiførstebetjent ved Lørenskog lensmannskontor, Per Sørheim.

ETTERFORSKER: Politiførstebetjent ved Lørenskog lensmannskontor, Per Sørheim. Foto:

– Begge har tilstått forholdet. Bilen, hvor store deler av beslaget er gjort, er tyskregistrert og vil bli forsøkt inndratt, opplyser politiførstebetjenten.

Sørheim håper på at omtale i Romerikes Blad kan bidra til å identifisere hvilke butikker som kan ha blitt utsatt for tyveri av de to rumenerne.

– Store deler av beslaget tilhører nok butikker utenfor Romerike, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ADRESSELISTER: Det er tatt beslag i flere adresselister hvor politiet ov vektere mistenker at tyvene enten har slått til, eller planlagt å stjele fra.

ADRESSELISTER: Det er tatt beslag i flere adresselister hvor politiet ov vektere mistenker at tyvene enten har slått til, eller planlagt å stjele fra. Foto:

Videoovervåkning

Områdeleder i Nokas, Farman, forteller at det var to vektere som under en pause fattet mistanke mot de to rumenerne. Områdelederen ønsker kun å bli omtalt med fornavn på grunn av hans jobb som vekter.

– Vekterne fattet mistanke mot de to personene på bakgrunn av oppførsel og bevegelser. Vekterne ved senteret fulgte med på de mistenkte, og sporet dem videre med blant annet videoovervåkning, sier Farman før han fortsetter:

– De ble tatt for grovt tyveri, og det ble sikret beslag av varer i bilen de hadde stående ved senteret. I bilen var det tyvgods verdt 80.000 kroner, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VARETEKTSFENGSLET: Her sitter en av de mistenkte rumenrne på vekterkontoret på Triaden. Begge de mistenkte er varetektsfengslet og har erkjent forholdet.

VARETEKTSFENGSLET: Her sitter en av de mistenkte rumenrne på vekterkontoret på Triaden. Begge de mistenkte er varetektsfengslet og har erkjent forholdet. Foto:

– En god dag

Vekterne sikret seg også adresselistene til flere andre butikker på Sør- og Østlandet, samt nøkkelen til campinghytta tyvene disponerte på Bogstad.

– Denne hytta ble brukt som et depot. Totalt er det blitt sikret varer for 252.406 kroner. Tyvgodset var pakket inn i pappesker, klare for utsendelse. Om de har klart å sende noe av varene ut av landet, har vi ikke oversikt over, forteller Farman.

Han legger ikke skjul på at beslag av denne størrelsen ikke er hverdagskost for vekterne.

– Dette var en god dag for oss. Jeg må også understreke at samarbeidet med Lørenskog lensmannskontor er veldig godt, sier han.

VEKTERE: Shani, Farman, Johnny og Semir. De ønsker kun å bli omtalt med fornavn på grunn av deres jobb som vektere.

VEKTERE: Shani, Farman, Johnny og Semir. De ønsker kun å bli omtalt med fornavn på grunn av deres jobb som vektere. Foto:

Artikkeltags