Politiet: Truet til seg verdisaker fra tenåring – tre pågrepet

SISTE: Den siste av tre etterlyste personer er pågrepet.

DEL

Ved 18.40-tida ble ifølge politiet en gutt i slutten av tenårene oppsøkt av tre jevnaldrende personer ved Lühr skole i Lørenskog.

– De skal da ha truet med juling og stjålet fra ham verdisaker. Etterpå stakk de fra stedet og vi fikk opplysninger på at de delte seg opp og løp i hver sin retning langs togskinnene på Lørenskog stasjon, opplyser operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til rb.no.

Operasjonslederen forteller at politiet på Romerike valgte å kontakte togleder og fikk togtrafikken stanset i en periode.

– Med god hjelp fra flere av Oslos hundepatruljer klarte vi å spore opp to av gjerningspersonene. Den siste leter vi fortsatt etter. Og leser sistemann dette, oppfordres han til å melde seg, sier operasjonslederen.

Ved 20.30-tida opplyser politiet at de har pågrepet sistemann. Dette ble gjort med hjelp av politihund.

Tenåringsgutten som ble frastjålet verdisakene er ifølge politiet ikke fysisk skadet. Politiet omtalte først hendelsen i Lørenskog som tyveri, men etter pågripelsene omtaler de saken som et ran.

– Truslene som er gitt gjør at dette blir å regne som et ran, sier Marstad.

Det er ukjent for politiet om de tre som er pågrepet for ran, eller 16-åringen kjenner hverandre. To av de pågrepne er under 18 år, mens den siste er 18 år. To av dem er fra Romerike, sistemann er fra Oslo. Ransofferet er 16 år og bosatt på Romerike.

Artikkeltags