Snart kan du ta med strømmetjenestene til Europa

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

EU gjør slutt på sperrene som får tjenester som HBO Nordic til å slutte å virke når du er på reise i andre europeiske land.

DEL

Det er klart etter at EU-kommisjonen denne uka kom til enighet med EUs ministerråd og EU-parlamentet om et kompromiss i saken. De nye reglene skal tre i kraft i begynnelsen av 2018 og skal i utgangspunktet også gjelde i EØS-landene Norge, Island og Liechtenstein. 

– Denne enigheten gir europeere en konkret fordel, sier Andrus Ansip, som er EUs kommissær for det digitale indre marked. 

– Folk som abonnerer på sine favorittserier og på musikk og sport hjemme, skal nå få glede av disse abonnementene også når de er på reise i Europa, sier han. 

De nye reglene betyr at du kan ta med deg abonnementer på strømmetjenester som HBO Nordic, Netflix, Spotify og Tidal til andre europeiske land, akkurat slik som du i gamle dager kunne ta med deg kassettene og platene dine. 

Abonnementet er fortsatt knyttet til hjemlandet ditt, men du trenger kun å verifisere bosted når du inngår kontrakten. 

Dermed blir abonnementet med deg når du er på ferie eller forretningsreise. Du får også ta med deg abonnementene på midlertidige opphold av lengre varighet, for eksempel hvis du skal studere i noen måneder på et europeisk universitet. 

Artikkeltags