– Humor er kjempeviktig, men det er faktisk deilig å ikke skulle få folk til å le

Oslo  20190612.
NRK Sommeråpent presenterte de nye programlederene onsdag. Robert Stoltenberg og Ingrid Linhave og sender fra Moysand camping i Fevik.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Oslo 20190612. NRK Sommeråpent presenterte de nye programlederene onsdag. Robert Stoltenberg og Ingrid Linhave og sender fra Moysand camping i Fevik. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Foto:

Av

Trioen Robert Stoltenberg fra Fetsund, Ingrid Gjessing Linhave og Mikkel Niva skal lede sendingen for årets TV-aksjon på NRK.

DEL

Pengene går til fattige kvinners rettigheter.

TV-aksjonen går av stabelen søndag 20. oktober. Inntektene går til hjelpeorganisasjonen Cares arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens fattigste land.

– Humor er kjempeviktig, men det er faktisk litt deilig å ikkje skulle få folk til å le, men heller til å hjelpe andre. Det er veldig meiningsfullt, og eg kjenner meg privilegert som har fått oppgåva som programleiar for ei så god sak som Cares arbeid, seier Stoltenberg.

– Det er helt magisk å være med på TV-aksjonen. Med 100.000 bøssebærere over hele landet er dette verdens største dugnad. Det å være med på noe så stort er en drømmejobb, sier programleder Ingrid Gjessing Linhave, som leder sendingen for andre året på rad.

Årets slagord er «Nå er det hennes tur». Pengene som samles inn, skal gi 400.000 kvinner opplæring i å starte egen bedrift, spare og låne penger for å få egen inntekt. Kvinnene skal videre lære å delta og bli hørt i politikken og lokalsamfunnet. Det skal også gis opplæring i retten til å bestemme over egen kropp.

– Årets sak er ikke noen «quick fix». Det handler om langsiktige, bærekraftige løsninger som det tar tid å få fram, sier Mikkel Niva.

Inntektene fra årets TV-aksjon vil gå til Cares arbeid i Niger, Mali, Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

TV-aksjonen har blitt gjennomført hvert år siden 1974. Aksjonen er verdens største målt i innsamlede kroner per hode og tallet på frivillige.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags