Noman Mubashir (42) står fram som homofil etter kongens tale

SKRYTER AV KONG HARALD: Programleder Noman Mubashir ble rørt av talen som tok blant annet tok opp temaet om homofile. Foto: Ylva Seiff Berge

SKRYTER AV KONG HARALD: Programleder Noman Mubashir ble rørt av talen som tok blant annet tok opp temaet om homofile. Foto: Ylva Seiff Berge

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

NRK-profilen får bred støtte på Facebook.

DEL

I et intervju i VG står Noman Mubashir fram som homofil. Programlederen ble intervjuet i forbindelse kongens tale på Slottets hagefest torsdag.

På sin egen Facebook-profil kommenterer NRK-profilen saken.

«Jeg svarte at jeg tilhører tre ulike minoriteter; muslim med pakistanske røtter og homofil. Ikke den enkleste kombinasjonen siden det har plaget meg i mange år, så det rører meg dypt at kongen snakker varmt om alle tre grupper i sin fornuftige, rause og inkluderende tale», skriver han.

Innlegget har fått flere hundre «likes» og hjertene hagler.

LES OGSÅ: Kongens tale går viralt

Rørt

I intervjuet med VG legger Mubashir ikke skjul på at han ble veldig rørt talen til kong Harald.

– Noen vil kritisere talen for å være pompøs og naiv. Men for meg er den fylt med kjærlighet, omtanke og toleranse. Selv tilhører jeg flere minoriteter (muslim med pakistanske røtter og homofil), ikke den enkleste kombinasjonen så det rører meg dypt at kongen snakker varmt om alle tre grupper, sier Noman Mubashir.

Nettavisen har vært i kontakt med Mubashir. Han bekrefter Facebook-meldingen, men han ønsker ikke å si så mye mer om dette nå.

LES OGSÅ: Ball i øyet ga NRK-kjendis grå stær

Programleder

Noman Mubashir begynte sin karriere som reporter for «Migrapolis» på NRK og fortsatte etter hvert som nyhetsanker for «Østlandssendingen» i NRK. I tillegg har han utgitt flere bøker.

I 2011 deltok han «Skal vi danse» på TV 2. Han røk ut etter sin fjerde danseduell. Mubashir er også kjent for sin klesstil. Han har flere ganger blitt kåret til Norges best kledde mann av VG og Se og Hør.

Les innlegget til Noman her:

Artikkeltags