Røris - aktiv i skolen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Røris er et opplegg for barn i alderen 6-9 år og er beregnet som et avbrekk i klasserommet. Du skal kunne benytte Røris når elevene trenger å få utløp for sin energi eller øke konsentrasjonen. Det bygger på tanken om at følelsen i musikken inspirerer til bevegelse. Det er gøy, og det er lett å følge med helt fra starten. Røris er laget av Friskis&Svettis’ egne fagfolk, der tanken er å støtte de voksne i arbeidet med å få inn bevegelse som en naturlig og lett tilgjengelig del av skolehverdagen.

Kjappe fakta om Røris:
  • Røris er en aktiv Friskis&Svettis-pause i klasserommet, skapt for barn i alderen 6–9 år.
  • Friskis&Svettis-foreninger tilbyr i dag ansatte i skolen å utdanne seg til bevegelsespedagoger gjennom en halvdagsutdanning eller videreutdanning. Så langt har mer enn 25 000 personer tatt utdanningen.
  • Gjennom programmet trener man motorikk, kondisjon, styrke, bevegelighet, balanse, koordinasjon og avslapning.
  • Hele programmet kan kjøres både inne og ute. Verken barna eller bevegelsesinspiratoren behøver å skifte til treningsklær.
  • Røris-pakken deles bare ut i forbindelse med utdanning eller selges til de som allerede har tatt en Røris-utdanning.

                                                                                                                                                       (kilde: Friskis & Svettis) 

For å kunne ta i bruk Røris, må lærerne på kurs hos sin nærmeste Friskis & Svettis forening. Friskis & Svettis Nedre Romerike ønsker å gi lærerne et godt verktøy for å gi barna en aktiv pause i klasserommet. Derfor satser foreningen på å holde slike kurs årlig. Det første ble gjennomført 27. oktober i år. 20 lærere fra Skedsmo, Lørenskog og Rælingen fikk en god opplæring av foreningens Pia Huus og Maddan fra Friskis & Svettis Norge. Etter endt kurs fikk lærerne med seg musikk-CD og øvelser de tar med seg tilbake til klasserommet.

Hva er Friskis&Svettis?

Friskis&Svettis Norge er en ideell idrettsorganisasjon som tilbyr trening – både gruppetrening, spinning, styrkerom og utetrening. Fokuset er på at den gode opplevelsen, eller gleden, skal være så sterk at den skal overgå de utfordringer som du kan møte på under trening. Treningene er morsomme, engasjerende og åpne for alle. Her kan du komme som du er.

Friskis&Svettis er opprinnelig fra Sverige, og har hovedvekten av medlemmene sine der, men også i Norge finnes det mange «friskiser». I Norge finnes det 41 foreninger som drives av medlemmer for medlemmer. En av disse foreningene er Friskis & Svettis Nedre Romerike. Foreningen har ca 330 medlemmer i alle aldre som har mange treningstimer å velge mellom. Hver uke har foreningen treninger både i Lørenskog, Skedsmo og Rælingen. Det kjøres gruppetreninger av ulike vanskelighetsgrad, spinning, dans fuego og styrketrening.

Artikkelen er sendt inn av Gerd Stalheim Wiggen

Artikkeltags