Politiets bilder etter Trandum-opprøret viser betydelige ødeleggelser

Utlendingsinternatet på Trandum ble påført store materielle skader etter at innsatte gjorde opprør lørdag kveld. Søndag var mannskaper fra brannvesenet i gang med å suge opp vann fra gulvet.
Foto: Politiet / NTB scanpix

Utlendingsinternatet på Trandum ble påført store materielle skader etter at innsatte gjorde opprør lørdag kveld. Søndag var mannskaper fra brannvesenet i gang med å suge opp vann fra gulvet. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Innsatte på Politiets utlendingsinternat på Trandum knuste møbler og annet inventar da de gikk amok lørdag ettermiddag.

DEL

Bilder NTB har fått fra politiet viser hvordan et toalett er knust og hvordan sofaer og stoler er revet opp og slengt i en haug. Ifølge VG gikk opprøret lørdag kveld også hardt ut over bad, TV-er og fellesarealer.

LES OGSÅ: Opptøyer på Trandum – betydelige materielle skader

Politiet omtalte selv tumultene som et opprør lørdag kveld. Det startet i 16.30-tiden lørdag, rett etter middag. Innsatte fra fem avdelinger var involvert, men politiet vet ikke nøyaktig hvor mange som deltok.

– Det tok omtrent 20 minutter før de ansatte på Trandum fikk kontroll over situasjonen igjen, sier avdelingsleder Kristina Lægreid på Trandum til VG.

Trandum er et internat for asylsøkere som har fått endelig avslag, og som dermed skal sendes ut av landet. Anstalten har 220 sengeplasser.

Artikkeltags