Fredag ettermiddag smalt det gang etter gang i trafikken på Romerike. Dette har fått følger. Blant annet i Lillestrøm står køen i alle retninger ved 16-tida. Også på E6 og riksvei 159 er det problemer.

– Det finnes statistikk på at det ikke lønner seg å stresse i trafikken på fredager, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til rb.no.

Han har følgende hendelser å fortelle om:

  • 12.45: Tre biler kjørte i hverandre på E16 ved Nybakk. Ifølge operasjonslederen er føreren i en av bilene som ikke har bremset i tide. Ifølge RB-journalist Kjell Aasum førte ulykken til lange køer, spesielt bakover mot Kløfta i retning Nes. Ingen ble skadet i sammenstøtet.
  • 13.35: – Ifølge en melder skal en bil ha vinglet veldig før den plutselig bremset ned kraftig. Det resulterte i at tre biler kjørte i hverandre, sier operasjonsleder Sveen. Han forteller videre at én av førerne ble fraktet til legevakt med smerter i nakke og rygg. Om det viser seg at det er personskade, vil politiet opprette sak på forholdet.
  • 13.35: Tre biler kjørte i hverandre på E6 rett nord for Grankrysset (avkjøring Frogner). – Det er ikke snakk om personskade, men ulykken førte til store trafikale problemer. Politiet har ikke noe hendelsesforløp å gå ut med, men har hatt fokus på å løse opp i trafikken.

I tillegg til ulykkene over forsøkte en bilfører å unndra seg kontroll på E16.

– Det er Statens vegvesen som melder til oss om kontrollen. Én stanset ikke og kjørte videre. Vi gjorde en del tiltak for å stanse bilen og fikk til slutt kontroll på en mann i 50-åra fra Nes. Han blåste til over lovlig verdi og er nå anmeldt for å unndra seg kontroll og for promillekjøring, sier Sveen.