Mannen ble fraktet til Ullevål og skadene ble beskrevet som alvorlige.

Veiarbeideren, en 51-åring bosatt i Oslo, er utenfor livsfare, men alvorlig skadd, opplyser Bjørn Bratteng, seksjonsleder for etterforskning i Skedsmo politistasjonsdistrikt, fredag.

En av de nærmeste pårørende er varslet. Arbeidstilsynet er også varslet om den alvorlige ulykken.

– Det er en person som er påkjørt. Personen hadde kraftige blødninger fra hodet. Vi ankom stedet med første patrulje klokka 22.17 og iverksatte førstehjelp, uttalte operasjonsleder Stine Bjerke i Øst politidistrikt til rb.no kort tid etter ulykken.

Ulykken skjedde på riksvei 159 ved Dynea i Lillestrøm. Bilføreren kom kjørende i retning fra Lillestrøm mot Oslo.

 

Fratatt førerkortet

Ifølge Ullevål er det en mann på 51 år som er innlagt med alvorlige skader. Fredag formiddag hadde politiet ikke varslet alle pårørende. Man var derfor forsiktig med å gå ut med opplysninger.

Veiarbeideren var på jobb og drev manuell dirigering i forbindelse med veiarbeid på stedet da han ble påkjørt av en bil. Han er fra Bulgaria.

Bilføreren er en 65 år gammel mann. Han er også fra Oslo. Han er fratatt førerkortet, og i og med at det er brukt tvangsmidler overfor ham er han automatisk siktet og det er opprette sak etter veitrafikklovens § 3 som går på å vise aktsomhet i trafikken.

Veitrafikkloven 3

Grunnregelen, den prinsipielle hovedbestemmelse for all veitrafikk, inntatt i vegtrafikkloven § 3: «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret».

– Vi er i en innledende fase og skal få brakt på det rene hva som har skjedd der. Det gjenstår en del etterforskning og en del avhør. Det er tatt avhør på stedet i går, men vi ønsker ikke å gå inn på hva siktede har forklart. Det er også avhørt et vitne. Det gjenstår mye arbeid for oss, sier seksjonsleder for etterforskning, Bjørn Bratteng, i Skedsmo politistasjonsdistrikt.

Politiet varslet om ulykken via Twitter rett etter klokka 22.20 om omtalte den som alvorlig. Veien ble også stengt i begge retninger.

Rett etter midnatt skrev politiet følgende om ulykka på Twitter:

«Ulykka har skjedd ifm. at det foregår veiarbeider på stedet. En person som jobbet på stedet er påkjørt av bil. Personen er kjørt Ullevål sykehus, betegnes som alvorlig skadd. Det gis ikke nærmere detaljer pr. nå, bl.a. fordi vi ennå ikke har kommet i kontakt med pårørende.»

Artikkelen oppdateres!