Mann i 30-åra omkom i frontkollisjon

En person er bekreftet død og en person er alvorlig skadd etter frontkollisjonen på fylkesvei 120 i Nannestad mandag kveld.

En person er bekreftet død og en person er alvorlig skadd etter frontkollisjonen på fylkesvei 120 i Nannestad mandag kveld. Foto:

En mann i 30-åra er bekreftet død etter en trafikkulykke i Nannestad natt til tirsdag. Nå etterlyser politiet en person som skal ha vært et vitne til ulykken.

DEL

Ulykken skal ha skjedd nord for Nordmokorset på fylkesvei 120, Vestre Hurdalsveg, ikke langt unna Sundbyvegen.

– Det er to biler og to personer som har vært involvert i en frontkollisjon, og en av bilene har havnet i grøfta, opplyser operasjonsleder i Øst politidistrikt, Finn Håvard Aas, kort tid etter ulykken.

Klokka 00.23 opplyser politiet at en av de involverte personene er bekreftet død av helsepersonell. Den omkomne er en mann i 30-åra fra Øvre Romerike. Mannens nærmeste pårørende har i løpet av natta blitt varslet.

Mann i 20-åra på sykehus

I den andre ulykkesbilen satt det en mann i 20-åra fra Romerike. Mannen ble fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus. Vedkommende skal være alvorlig skadd.

– Det siste vi har hørt fra sykehuset er at han ligger til observasjon, sier Aas tirsdag morgen.

Det skal ikke ha vært andre enn de to involvert i ulykken, opplyser politiet.

Veien forbi ulykkesstedet var natt til tirsdag stengt. Ved 02.00-tiden var både Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe og politiets egne krimteknikere på stedet.

– Når de har gjennomført sine undersøkelser vi bilene etter hvert bli berget og veien åpnet. Dette vil kunne ta noe tid, opplyser politiets innsatsleder, Anders Bru.

Svært glatt på stedet

Ulykkesårsak og hendelsesforløp er foreløpig ukjent for politiet. Innsatsleder Bru opplyser imidlertid at det er svært glatt på stedet.

– Det er ikke helt åpenbart hva som har skjedd, så det blir vanskelig for meg å si noe om ulykkesårsak. Det er imidlertid vanskelige kjøreforhold på stedet, sier Bru.

Han opplyser videre at det er få vitner som kan kaste lys over hva som forårsaket dødsulykken.

Etter dødsulykken mandag kveld, etterlyste politiet et vitne. Denne personen har nå meldt seg til politiet.

– Vi har akkurat avhørt han. Jeg kan ikke gjengi hva han har sagt, men han ankom stedet i etterkant av ulykken. Han har blant annet fulgt opp personen som overlevde inntil ambulansen dukket opp, sier politioverbetjent Kværner.

Artikkeltags