De omkomne var fra Romerike

TRAGISK: Uhellet skjedd på fylkesvei 120, ikke langt fra Gardermoen. (Foto: Remi Presttun)

TRAGISK: Uhellet skjedd på fylkesvei 120, ikke langt fra Gardermoen. (Foto: Remi Presttun) Foto:

Politiet bekrefter at de to som omkom i kollisjonen mellom en bil og en motorsykkel i Nannestad fredag kveld var fra Romerike.

DEL

– De omkomne var fra Romerike og de pårørende er varslet. Vi går ikke ut med navnene eller hjemkommunen til de omkomne ennå, sier lensmann i Nannestad og Gjerdrum, Bjørn Hoff, til Romerikes Blad.

De omkomne, en mann og en kvinne i 40-årene, satt på motorsykkelen som kolliderte med bilen.

Det var fredag kveld litt for klokken 20, på fylkesvei 120 ved Gardermoen, det tragiske uhellet skjedde.

En bil med fire personer kom kjørende nordfra og var i ferd med å svinge av fylkesveien og inn på Øyavegen da ulykken skjedde. Motorsykkelen som kom i motgående felt klarte ikke å stoppe.

Etterforskes videre

Hoff forteller at ulykken nå etterforskes videre.

– Nå er vi ferdig med den akutte fasen etter hendelsen og går over i mer teknisk etterforskning. Mye informasjon er samlet på ulykkesstedet og nå skal trådene samles. Det vil ta noe tid, sier han til RB.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Alexander Østerhaug, sier til Eidsvoll Ullensaker Blad lørdag morgen at de mistenker at sjåføren i bilen som kolliderte med motorsykkelen brøt vikeplikten.

– Vi mistenker at han har brutt vikeplikten i med at han svingte over veibanen til motorsykkelen. Nå fortsetter vi etterforskningen for også å bringe

på det rene forhold som blant annet hastigheten til motorsykkelen, sier han til avisen.

Ingen andre vitner

Lensmann, Bjørn Hoff, understreker at det er for tidlig å si noe absolutt sikkert om årsaken til ulykken. Det skal ikke ha vært andre vitner til ulykken enn de fire som satt i bilen motorsykkelen kolliderte med.

– Målinger gjort på stedet og andre opplysninger vi har samlet inn skal nå vurderes med tanke på å finne årsaken, sier Hoff.

Ingen av de fire i bilen bla alvorlig skadet.

Bilførerens førerkort ble beslaglagt og blodrøve ble rutinemessig tatt. Resultatene av disse er ikke klare før om noen dager.

Artikkeltags