Gå til sidens hovedinnhold

Én person omkom i møteulykke. Alle involverte er fra Enebakk

Artikkelen er over 3 år gammel

En person er bekreftet omkommet og fem andre personer er skadet etter en trafikkulykke ved Flateby sent lørdag kveld.

Ulykken skal ha skjedd da to biler frontkolliderte i Lillestrømveien på Flateby.

Meldingen om ulykken kom inn til politiet klokka 23.02. Knappe 50 minutter senere – klokka 23.50 – bekrefter operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt at én person er bekreftet omkommet.

Søndag morgen opplyser politiet at alle de seks involverte i ulykken er fra Enebakk. Alle de pårørende er varslet og politiet har etablert pårørendekontakt. Fylkesvei 120 åpnet igjen i 05-tiden.

– Den omkomne bilføreren er en 18 år gammel mann. I den samme bilen satt det tre ungdommer på 17 år – to gutter og en jente, forteller påtroppende operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt søndag morgen.

I den andre bilen satt det et voksent par i 40-årene.

Les også

Dødsulykken i natt preger bygda: – Det blir spesielt når ungdom er involvert. Det er bare tragisk

 

Skrens på bilen

– Faktum er at de trolig har fått skrens. Bilen med de fire i er årsak til ulykken. De har ikke direkte frontet, men møtt hverandre på hver sin vei.

Ulykkesgruppa til vegvesenet og kriminalteknikere er på stedet og prøver blant annet å avdekke om hastigheten har vært for høy.

På stedet der ulykken skjedde er det 60-sone, men kun et par hundre meter før er det 80-sone langs veien.

 

Satt fastklemt

I bilen der den avdøde satt ble en person ansett som kritisk skadd og sendt til Ullevål.

– Den siste tilbakemeldingen er at denne personen nå er alvorlig skadet med hode- og bruddskader. De to andre er å anse som lettere skadet, opplyser politiets innsatsleder på stedet, Ketil Lund til RB.

Personen som ble fraktet til Ullevål satt en periode fastklemt, men ble fløyet til sykehuset om lag en time etter ulykken inntraff.

Avhørt

Natt til søndag ble to av de involverte avhørt på stedet før de ble kjørt til sykehus. De to andre personene som er å anse som lettere skadet vil bli avhørt i løpet av søndagen, opplyser Sandberg.

Les også

Politiet advarer etter livsfarlig hendelse: Så på mobilen – dundret gjennom kontrollen

Veien stengt

– Veien på stedet er stengt og kommer til å bli værende stengt i en tid framover. Ulykkesanalysegruppa fra Statens vegvesen og krimteknikere er sendt til stedet, opplyser operasjonsleder Sandberg.

Ved 01-tiden er både ulykkesanalysegruppa og krimteknikere ankommet stedet og har satt i gang undersøkelser på ulykkesstedet som bærer preg av en vanvittig kollisjon med store materielle skader.

Deler fra bilene som ble revet av i sammenstøtet dekker hele kjørebanen og krimteknikere fra Østfold er kalt inn for å bistå sine kolleger fra Romerike.

Like etter klokken 05 søndag morgen ble veien åpnet for normal trafikk igjen.

 

Les også

Kaller «Levende torg» i Lillestrøm usmakelig: – Jeg trodde at torget hovedsakelig var til for barna

TIPS OSS Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Kommentarer til denne saken