– Noen ganger sitter man der med hjertet i halsen

OPPGITT: Kantslåtten er i gang på Romerike. Nå ber driftslederen i Veidekke bilister om å vise mer tålmodighet når de møter entreprenørene ute på veiene.

OPPGITT: Kantslåtten er i gang på Romerike. Nå ber driftslederen i Veidekke bilister om å vise mer tålmodighet når de møter entreprenørene ute på veiene. Foto:

Driftsjef i Veidekke, Lars Erik Kavli ser seg nødt til å gå ut i avisen for å oppfordre bilistene til å vise hensyn. – Noen eier ikke tålmodighet og skal absolutt forbi maskinene som jobber.

DEL

I forbindelse med kantslåtten på Romerike har Veidekke opplevd mange skumle situasjoner. Nå nærmest bønnfaller driftssjefen for Romerike Vest bilistene om å vise hensyn etter å ha blitt utsatt for en rekke farlige forbikjøringer.

– Vi opplever ofte at utålmodige bilister presser seg forbi maskinen selv om det nærmest ikke er noe sikt. Noen ganger sitter man der med hjertet i halsen, sier Kavli.

For fra og med denne uka og fram til månedsskiftet august/september vil entreprenører være ute med kantslåtten – på oppdrag fra Statens vegvesen.

Kavli forteller at tilbakemeldingene fra mannskapene ute på veiene er at de ofte ser bilister som har altfor dårlige tid.

– Presser du deg forbi så sparer du kanskje 10–20 sekunder. Oppfordringen er at alle puster med magen og venter de ekstra sekundene det tar for å kunne kjøre forbi på en sikker måte, sier han.

– Gjelder alle

Kavli opplyser at det ikke er én gruppe bilister som utmerker seg. Både bilister, bussjåfører og MC-førere har ført til farlige situasjoner i forbindelse med kantslåtten.

– Vi er ikke ute etter å «ta noen». Håpet er bare at alle som ferdes på veiene viser hensyn og forstår at jobber vår er viktig. Så skal vi ta så mye hensyn som vi kan for å sørge for at trafikken flyter.

Driftssjefen påpeker at kantslåtten er viktig med tanke på trafikksikkerheten langs veiene.

– Sikten blir mye bedre og du ser med en gang når vi har vært der at det blir mye mer luftig og åpent.

Ikke unikt

Selv om Kavli kun kan uttale seg om Veidekke og deres region på Romerike Vest, tror han ikke deres opplevelser er unike.

– Jeg tror nok de aller fleste som arbeider med kantslåtten kan kjenne seg igjen i dette. Nå i tiden framover vil det også være kantslått over hele Romerike, hvis ikke over hele landet, sier han.

Veidekke opplyser at det normalt sett er to kantslåtter i året. En tidlig i juni og en nå på seinsommeren som avsluttes i august/september.

Artikkeltags