Kjørte på politibil

MISTET LAPPEN: En mann i 20-årene fra Oslo er fratatt førerkortet.

MISTET LAPPEN: En mann i 20-årene fra Oslo er fratatt førerkortet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Føreren samtykket i førerkortbeslag, men mener politiet må ta deler av skylda.

DEL

Politipatruljen stanset for å rydde opp etter motorveikrasj. Mens de sto der, kom en annen bilist og kjørte på politibilen, ifølge politiets operasjonsleder.

Bilføreren selv mener han gjorde det han kunne for å unngå uhellet.

– Hadde blålysene på

Hendelsen skjedde på riksvei 159 i morgenrushet torsdag.

Politiet hadde rykket ut i forbindelse med en trafikkulykke i sørgående retning en trafikkulykke i sørgående retning ved Kloppakrysset på Fjellhamar (avkjøringen til Ahus).

– Politibilen stanset opp i motsatt kjøreretning. Bilen hadde blålysene på, men den ble likevel påkjørt av en annen bilist som ikke fulgte med, sier operasjonsleder Bjørn Christan Willersrud i Øst politidistrikt.

Dro med seg stolper

Bilisten skal deretter ha havnet i midtdeleren.

– Der dro han med seg sju-åtte stolper, sier han.

Sjåføren, en kar i 20-årene fra Oslo, er anmeldt for brudd på veitrafikklovens paragraf 3 – «enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret. Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen.»

– Jourhavende jurist besluttet førerkortbeslag, og det samtykket føreren i, sier Willersrud.

– Bremset det jeg kunne

Sjåføren tok selv kontakt med Romerikes Blad torsdag ettermiddag.

Han erkjenner at han samtykket i førerkortbeslaget, men at han likevel er sterkt uenig i at det ble beslaglagt.

– Politimannen på stedet forklarte at det uansett ville bli beslaglagt der og da, men at prosessen ville bli enklere om jeg sa ja. Jeg kommer imidlertid til å kjempe mot avgjørelsen, sier han.

Han mener politipatruljen selv må ta skylda for det som skjedde. Han hadde også med seg to kamerater i bilen, og de er enig i sjåførens forklaring.

– Politibilen passerte oss i full fart. Selv lå vi i omtrent 80 kilometer i timen. Politibilen ga ingen andre indikasjoner på at den hadde stanset, attpåtil i en kurve. Blålysene var ikke endret, og det var ikke satt på noen form for nødblink. Det var umulig å forstå at den sto stille før det var for sent. Jeg bremset det jeg kunne, men sneiet borti politibilen i det jeg manøvrerte meg rundt den, forklarer han.

Sjåføren mener ulykken som hadde skjedd i motsatt retning også spilte inn.

– Det var nærmest en skog av blålys, og da var det vanskelig å se at den nevnte politibilen sto i kjøreretningen jeg kjørte

Artikkeltags