Gå til sidens hovedinnhold

Tone W. Trøen «for president»?

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere kilder peker på Høyres parlamentariske leder Trond Helleland som den mest aktuelle kandidaten til vervet som ny stortingspresident. Om han skulle takke nei, er Tone Trøen en het kandidat.

Etter Olemic Thommessens avgang torsdag er jakten i full gang i Høyre etter en ny stortingspresident. Høyres stortingsrepresentant Michael Tetzschner er blant dem som peker på partikollega Trond Helleland (55).

– Vi har et utmerket parlamentarisk leder, for eksempel, sier Tetzschner til NTB på spørsmål om mulige kandidater.

Også overfor Dagens Næringsliv peker flere kilder på Helleland som den nærmeste til å ta over som stortingspresident. Men selv har han ikke bestemt seg for om han ønsker dette.

– Det vil jeg ikke kommentere. Vi har ikke begynt prosessen, dette kom litt bråere på enn det vi hadde regnet med, sier Helleland selv.

Men han avviser ikke at det kan være aktuelt for ham å overta vervet. Det gjør derimot Tetzschner.

– Fullstendig uaktuelt, sier han til NTB.

Om Helleland skulle takke nei og fortsette som parlamentarisk leder, er nestleder i Høyres stortingsgruppe, Tone Trøen, og innpisker og nestleder i kontrollkomiteen Svein Harberg aktuelle kandidater.

– Hvis man vil ha en kvinnelig stortingspresident, er Tone det opplagte valget. Hun ville vært et trygt valg, og en stødig president, sier en kilde til NRK.

Tone Trøen ønsker torsdag ikke å kommentere saken overfor Romerikes Blad.

Stortinget skal stemme over presidentspørsmålet til uka.

Kommentarer til denne saken