Politiet stopper alle turgåere

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er skummelt at slikt skjer.

DEL

Tirsdag omtalte Romerikes Blad nyheten om at milliardærkonen Anne-Elisabeth Falkevik Hagen var blitt bortført mot sin vilje.

Hagen er gift med milliardæren Tom Hagen som har slått seg opp på strøm om eiendom.

Ifølge Kapital skal Hagen ha en anslått formue på totalt 1,7 milliarder kroner, og er nummer 172 på oversikten over de 400 rikest i landet.

Kidnapperne skal ha fremmet krav om å få utbetalt ni millioner euro, cirka 86 millioner kroner, i løsepenger. Kravet var at pengene skulle betales i kryptovaluta.

På formiddagen onsdag satte politiet opp en mobil politipost, og fire politibetjenter stoppet nesten samtlige av de som passerte gangveien på baksiden av huset til ekteparet Hagen. De bor i Lørenskog, cirka 15 km øst for Oslo.

Blant personene som ble stoppet var Jhon Alexander Sukuvara.

– Politibetjentene lurte på om vi hadde kjennskap til en hendelse som hadde skjedd her for en stund tilbake i tid, så han ville stille noen spørsmål, sier Sukuvara til Nettavisen.

- Før han stilte spørsmål fortalte (han) politibetjenten at det var snakk om en mulig kidnappingssak. Jeg er fra området, men har ikke hørt noe om denne saken tidligere. Det var en veldig trasig melding å få.

Alle som ble stoppet av politiet i forbindelse med saken fikk også med seg en lapp av politiet hvor det står:

« INFORMASJON OM ANTATT BORTFØRINGSSAK I ØST POLITIDISTRIKT

Øst politidistrikt har i flere uker etterforsket en sak der fornærmede Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er antatt bortført mot sin vilje fra sitt hjem på Fjellhamar ved Lørenskog. Saken er fra morgenen 9.1.2019 omtalt i media.

Det er fremsatt krav om økonomisk art fra motpart, samt svært alvorlige trusler mot fornærmede

OPPFORDRING TIL PUBLIKUM

Dersom du har opplysninger om saken ber politiet om at du tar kontakt snarest.

TIPSMOTTAK tlf. 64 81 95 99»

Sukuvara og kameraten Simon Brekke forteller at de ble tilfeldig hanket inn til et kort intervju med politiet.

– Jeg hadde heller ikke hørt noe om saken. Vi skulle bare gå en tur her, men dette er trist. Det er skummelt at slikt skjer, sier Brekke til Nettavisen.

Kameratene forteller til Nettavisen at de blant annet ble spurt om de hadde kjennskap til bortførte Falkevik Hagen, om de hadde hørt noe om saken tidligere og om de kunne prøve å huske noe tilbake i tid som kunne knyttes til saken.

– Vi hadde ingen anelse. Dette var helt nytt for meg, sier Sukuvara.

Artikkeltags