Tesla-feilen: Minst 11.000 nordmenn kan være rammet

TILBAKEKALLES: Det er Tesla Model S (bildet), produsert før mai 2016, som tilbakekalles. Foto: Tesla

TILBAKEKALLES: Det er Tesla Model S (bildet), produsert før mai 2016, som tilbakekalles. Foto: Tesla

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kundene det gjelder skal ha fått beskjed.

DEL

[NETTAVISEN:] 11.000 norske Tesla-eiere kan ifølge DN og E24være rammet av tilbakekallingen av 123.000 model S-sedaner globalt. 

Tilbakekallingen skyldes bolter som kan ruste på saltstrødde veier og påvirke servostyringen.

Selskapet meldte torsdag at de tilbakekaller typen model S laget før april 2016, ifølge The Wall Street Journal. Tesla sier problemet skal ha oppstått i 0.02 prosent av de aktuelle bilene.

– Det har ikke vært noen skader eller ulykker på grunn av dette, til tross for at bilene har kjørt millioner av mil, heter det i en epost sendt til selskapets kunder.

Ikke tall

I Norge var det registrert 11.024 Model S-biler 31. mai 2016. Dermed kan rundt 11.000 nordmenn være rammet av problemet.

E24 skriver at ettersom tilbakekallingen gjelder biler som ikke er registrert, men produsert til og med mars 2016, er tallet antagelig noe høyere.

Alle eierne av bilmodellen vil nå få tilbud om reparasjon. Ifølge Tesla vil ikke dette koste selskapet store summer, fordi det er leverandøren av boltene som skal betale for de nye delene.

Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Norge har ikke tall over hvor mange nordmenn som kan levere inn bilen.

– Tesla gjennomfører proaktivt en frivillig tilbakekalling for alle Model S produsert ført april 2016, sier han til E24.

Hardt vær

Det var et verksted i Canada som oppdaget problemet og knyttet rustede bolter til saltet som strøs på vinterveier. Om boltene svikter kan bilen fortsatt styres, men det vil bli noe vanskeligere.

Tesla har vært i hardt vær den siste tiden, med flere søksmål rettet mot seg, også fra norske kunder. Men dette ser ut til å være Teslas største tilbakekalling.

Artikkeltags