Nå kan ikke telefonselgerne skjule nummeret lenger

Artikkelen er over 3 år gammel

Stortinget har vedtatt flere innstramminger i regelverket for telefonsalg, blant annet forbud mot skjult nummer og ferdigutfylte fakturaer.

DEL

Telefonsalg topper klagestatistikken til Forbrukerombudet. Nå blir det vanskeligere for telefonselgere å ta kontakt med dem som har reservert seg mot slikt salg.

Stortinget vedtok tirsdag endringene i markedsføringsloven enstemmig. Endringene avventer nå andre gangs behandling i Stortinget.

Det blir forbudt å bruke skjult nummer ved telefonsalg. Søkbare nummer i opplysningstjenesten gjør det enklere for forbrukeren å identifisere hvem som har ringt. Samtidig blir det enklere for Forbrukerombudet å forfølge klagesaker.

Det innføres også forbud mot at en næringsdrivende kan innhente samtykke til telefonsalg på vegne av flere ulike næringsdrivende, for eksempel når forbrukere deltar i en konkurranse eller undersøkelse på internett.

Et tredje forbud rammer støttebrev fra frivillige organisasjoner. De kan ikke lenger sende forespørsel om økonomisk støtte til en forbruker dersom forespørselen kan bli oppfattet som et krav om betaling, f.eks. en utfylt faktura med beløp, kontonummer og betalingsfrist.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken