Å bli oppringt av telefonselgere kan irritere. Nå er reglene strammet inn

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mange blir oppringt av telefonselgere selv om de har reservert seg, og telefonsalg topper klagestatistikken hos Forbrukertilsynet.

Fra 1. januar er reglene for telefonsalg strammet inn. Det skriver Avisa Nordland.

– Med de nye endringene får den enkelte forbruker et styrket vern mot uønsket telefonsalg. Endringene bidrar også til at Forbrukertilsynet effektivt kan forfølge klagesaker, sier forbrukerminister Solveig Horne (FrP) i en pressemelding.

LES OGSÅ: Når rakettene smeller, trer mange små og store endringer i gang

Blant endringene er:

  • Det blir forbudt å bruke skjult nummer ved telefonsalg. Næringsdrivende og frivillige organisasjoner må registrere telefonnummer som brukes til telefonsalg, slik at dette blir søkbart i nummeropplysningstjenesten. Dette gjør det enklere for forbrukeren å identifisere hvem som har ringt og dermed reservere seg. Samtidig blir det enklere for Forbrukertilsynet å forfølge klagesaker.
  • Det innføres forbud mot at én næringsdrivende innhenter samtykke til telefonsalg på vegne av flere ulike næringsdrivende samtidig, for eksempel når forbrukere deltar i en konkurranse eller undersøkelse på internett. Samtykke må gis spesifikt for hver enkelt næringsdrivende om gangen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken