Apple dumper prisen på batteribytte for nordmenn

I TRØBBEL: Og for å rydde opp dumper Apple prisen på batteribytte.

I TRØBBEL: Og for å rydde opp dumper Apple prisen på batteribytte. Foto:

Samtidig kommer selskapet med en unnskyldning.

DEL

(NETTAVISEN): Side3 kunne før jul melde at Apple bekrefter at de faktisk nedjusterer ytelsen på eldre iPhone-modeller.

Nå sier selskapet unnskyld og setter ned prisen på batteribytte i en melding som er lagt ut på nettsidene til selskapet.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra våre kunder på måten vi har løst ytelsen på iPhone med eldre batterier, og hvordan vi har kommunisert dette. Vi vet at mange føler seg skuffet over Apple. Vi sier unnskyld, skriver selskapet, og altså reduserer prisen for batteribytte.

For amerikanske kunder vil prisen på batteribytte reduseres med 50 dollar. Fra 79  til 29 dollar – i underkant av 250 kroner.

Få detaljer

Også norske kunder vil få tilbud om å bytte batteri til lavere pris, ifølge Apple support. Det er ikke klart når tilbudet vil være tilgjengelig, eller hva prisen blir.

– Detaljer vil komme snart, skriver rådgiver Andreas Rødland i Apeland i en tekstmelding til Nettavisen.

Han er Apples eksterne pressekontakt i Norge, og hann råder kundene til å følge med på selskapets nettsider.

I tillegg til batteribyttet kommer det også en ny oppgradering av programvaren til telefonen som skal gjøre det lettere for brukerne å få innsikt i batterihelsen til den populære telefonen.

I meldingen som er lagt ut på de amerikanske nettsidene legger også Apple vekt på at det hersker mange misforståelser rundt ytelsereduksjonen, og at de derfor nå ønsker å rydde opp.

– Først og fremst, vi har aldri – og vil aldri – gjøre noe som vil redusere levetiden på et Apple-produkt, eller svekke brukeropplevelsen for at kunder skal oppgradere. Vårt mål har alltid vært å skape produkter som våre kunder elsker, og produsere iPhoner som varer så lenge som mulig er en viktig del av det, skriver selskapet.

Innrømmet svakere ytelse

Det var etter at selskapet GeekBench publiserte en artikkel som viste forskjeller i ytelse for den samme iPhone-modellen basert på forskjellige iOS-versjoner, at Apple gikk ut og bekreftet at de faktisk nedjusterer ytelsen på eldre iPhone-modeller.

Årsaken henger ifølge Apple sammen med de store problemene mange brukere hadde med telefoner som brått skrudde seg av når batteriet nærmet seg 40 prosent.

Kort og godt mener Apple at gamle batterier ikke klarer å levere nok strøm til telefonene til å opprettholde maksimal ytelse. Når prosessoren jobber for fullt, trekker den mer strøm. Derfor reduseres ytelsen for å redusere strømforbruket.

Artikkeltags