Over 250.000 unge dropper sykkelhjelm: Mer opptatt av sveisen

KVINNER SYNDER MEST: Det er særlig kvinnene som droppe sykkelhjelem, viser undersøkelsen fra Trygg Trafikk og Nikita Hair.

KVINNER SYNDER MEST: Det er særlig kvinnene som droppe sykkelhjelem, viser undersøkelsen fra Trygg Trafikk og Nikita Hair. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Forfengelighet gjør at mange velger å la sykkelhjelmen bli liggende igjen hjemme.

DEL

Kun to av fem nordmenn bruker alltid sykkelhjelm når de sykler. Det er ulike årsaker til hvorfor mange dropper hjelm, men i en fersk undersøkelse som er gjort på vegne av Trygg Trafikk og Nikita Hair, oppgir hver tiende nordmann forfengelighet som årsak, skriver Trygg Trafikk i en pressemelding.

Overrasket

– Disse tallene overrasker oss. Når over 250.000 i aldersgruppen 18 til 34 år ikke bruker hjelm på grunn av forfengelighet, må noe gjøres, sier kommunikasjonssjef Ann-Kathrin Årøen i Trygg Trafikk.

Hun er bekymret for utviklingen, spesielt fordi undersøkelsen avslører at det er de unge som er dårligst på bruk av sykkelhjelm. Det er bare 27 prosent i alderen 18- 34 år som svarer at de bruker hjelm på sykkelturen. Trygg Trafikk frykter store mørketall.

– At de mellom 18 og 34 år er mest opptatte av utseende er kanskje ingen overraskelse, men at så mange som to av fem i aldersgruppen unnlater å bruke hjelm på grunn av forfengelighet, gir grunn til uro. Hjelm reduserer risikoen for ansikt og hodeskade, og du kan få alvorlige skader om uhellet er ute. Det er også færre kvinner enn menn som har hjelm, sier Årøen.

Presenterer hjelmvennlige frisyrer

Sammen med frisørkjeden Nikita Hair lanserer Trygg Trafikk derfor nå en Sykkelhjelmsveis-kampanje som skal gjøre at flere bruker hjelm. Der får norske menn og kvinner råd og tips om sesongens ulike frisyrer som enkelt lar seg kombinere med sykkelhjelmen.


Nikita Hair synes sykkelhjelmsveisen setter søkelys på en viktig sak det er svært enkelt å gjøre noe med. Frisørkjeden fastslår at frisyre og hjelm lar seg kombinere og i anledning kampanjen presenterer de en rekke hjelmvennlige frisyrer som skal inspirere flere nordmenn til å sette hjelmen på hodet.

– Det er ingen grunn til å la være å bruke sykkelhjelm på grunn av håret. Velger man en frisyre som er enkel å style, i tillegg til å bruke stylingprodukter som bidrar til at looken holder seg bedre gjennom dagen, er det ingen unnskyldning for å la hjelmen ligge. Sesongens trender lar seg heldigvis også enkelt kombinere med sykkelhjelmen. En fiskebeinsflette som starter under feste på hjelmen passer eksempelvis fint under hjelmen, sier Espen Karlsen, administrerende direktør i Raise Gruppen.

Artikkeltags