Mann i 80-årene oppringt av mann som utga seg som politi: – Kort tid senere sto mannen på døra hans

Artikkelen er over 1 år gammel

Hevdet han var fra politiet og ville sjekke datamaskinen til den eldre mannen.

DEL

Ved 13.30-tiden tirsdag ble politiet kontaktet av en eldre mann som er bosatt i Lillestrøm. Mannen hadde da blitt oppringt av en person som utga seg for å være fra politiet.

– Vedkommende som har utgitt seg for å være fra politiet skal ha fortalt at det hadde vært flere hackerangrep i nærområdet og at han ville hjem til den eldre mannen for å se på datamaskinen hans. Kort tid etter telefonsamtalen sto mannen på døra hans, opplyser operasjonsleder i Øst politidistrikt, Kristian Loraas.

Operasjonslederen opplyser videre at vedkommende som ville inn til den eldre mannen verken var påtrengende eller vanskelig.

– Men han viste ikke fram politi-id. Verken operasjonssentralen eller politiet i Lillestrøm er heller ikke kjent med at det skal ha vært noen fra politiet som tok kontakt med den eldre mannen, forklarer Loraas.

Politiet har derfor sterke mistanker om at det er snakk om en form for svindelforsøk, og ønsker nå å opplyse andre som bor i Lillestrøm.

– Hvis sivilt utkledd politi drar hjem til noen, skal de, som noe av det første de gjør, vise fram politi-id. Vi ønsker derfor at andre som eventuelt får samme henvendelse om å være skeptiske, sier Loraas som gir følgende signalement av mannen:

  • Kraftig bygd
  • Ikledd arbeidsklær (grå bukse og blålig jakke)
  • I 30-årene
  • Nordisk utseende, snakket norsk
  • Hadde på seg caps

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken