Kvinne trodde hun hadde vunnet 47 millioner – ble lurt til å betale to millioner kroner

Artikkelen er over 3 år gammel

En kvinne fra Nes skal ha blitt lurt til å betale to millioner kroner for å kunne hente ut en nettgevinst på 5,5 millioner dollar tilsvarende cirka 47 millioner kroner.

DEL

Kvinnen i 60-årene fikk en henvendelse der hun ble fortalt at hun hadde vunnet den enorme pengepremien.

– Hun takket ja til lotterigevinsten, og her fikk kvinnen beskjed om at hun måtte betale for et sertifikat for å kunne hente pengene ut. Kvinnen fikk tilsendt et kontonummer, og hun overførte deretter rundt en million kroner via nettbanken, sier politiførstebetjent Gunnar Foseid ved Nes lensmannskontor til Raumnes som først omtalte saken.

Banken sperret konto

Men det stoppet altså ikke der for kvinnen.

På nytt fikk hun beskjed om at hun måtte betale mer penger for å få tilgang til pengene, men i mellomtiden hadde banken sperret av kontoen for overføring av store pengebeløp. Kvinnen hadde dermed overført de resterende pengene via Western Union.

Da hun hadde overført nærmere to millioner kroner fikk hun beskjed om at pengene var på vei og at disse kunne hentes hos tollen på Gardermoen, opplyser politiet til avisen.

Kontaktet politiet for hjelp

I midten av juni kontaktet kvinnen politiet og ba dem om hjelp til å hente ut pengene.

– Pengene skulle ligge i en boks på Gardermoen. Hun fryktet nok at hun hadde blitt lurt, men hun ba oss om å sjekke ut om pengene kunne ligge på Gardermoen. Vi måtte forklare at pengene nok ikke ligger der, sier Foseid.

Mannen som kontaktet kvinnen utga seg for å være en Dr. Alvin Newton. Han skal ha vært sjef for Zenit Bank UK LTD, skriver Raumnes.

– Vi har sjekket ut mottakerkontoene, og de ligger i Nigeria. Det er en håpløs oppgave å kreve disse pengene tilbake. De må dessverre anses som tapt. Kvinnen er nå i en fortvilet situasjon, og det er grunn til å advare andre mot å gå i den samme fella, sier Foseid.

Sendte én million kroner

Kvinnen i 60-årene er ikke den eneste som er blitt rundlurt av svindlere.

En annen kvinne ble lurt av en mann som utga seg for å være en amerikansk offiser som satt fast i Afghanistan, men som ville hjem.

Gjennom chat på nettet opprettet han et tillitsforhold til kvinnen som han utnyttet til å få oversendt pengebeløp som til slutt endte på nesten én million kroner, skriver avisen.

Artikkeltags