Det mest alvorlige tilfellet skjedde i Nannestad etter at en kvinne i 80-årene ble frastjålet tre ringer av gull og sølv på torsdag, opplyser operasjonsleder Per Stenslet til rb.no.

Ifølge EUB skal det være snakk om to personer som tilbød kvinnen massasje. Kort tid etter massasjen skal hun ha oppdaget at hun var blitt frastjålet smykkene.

Tyveriet skal ha skjedd mellom klokken 15 og 16. Politiet er interessert i tips om en sølvfarget Mercedes med registreringsnummer BML351 som skal være sett i forbindelse med hendelsen.

Én av mennene skal ha vært ikledd en hvit gjenser og ha vært kraftig.

 

Oppsøkt borettslag

Torsdag ble også en eldre person ved borettslaget Kløverenga terrasse på Kjeller blitt oppsøkt av en mistenkelig mann.

– Styrelederen har fortalt oss at én av beboerne har hatt en mann på døra som snakket gebrokkent norsk med en håndskrevet lapp der det sto Skedsmo kommune på brystet. Dette skal ha skjedd på torsdag klokken i 17-tiden. Vi fikk meldingen om forholdet klokken 14 i dag, forteller Stenslet.

Personen som ble oppsøkt har derimot ikke sluppet den mistenkelige mannen inn.

Stjålet smykker

Også i Oslo på grensa til Romerike meldes det om fire tilfeller av svindel den siste tiden.

Der skal en mann ha lurt seg inn i husene til de eldre menneskene og utgitt seg for å være fra hjemmehjelpen.

– Personen kom seg inn i leiligheten til en dame på nesten 90 år, under påskudd å representere hjemmehjelpen. Han fikk med seg smykker og verdisaker og vi jobber nå med å få oversikt over det totale omfanget av tyveriet, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til TV 2.

De fire forholdene skal ha skjedd i boligområdet langs E6 ut av Oslo fra Ensjø til Karihaugen.

Advarer

Operasjonslederen vet ikke om det er sammenheng mellom de forskjellige hendelsene, men ber folk være påpasselige.

– Vi vet ikke om det er noe organisert eller om det er noen sammenheng mellom det som har skjedd i Nannestad og på Kjeller. Derfor ber vi folk om å være oppmerksomme på dette.

Han påpeker at det er viktig å be folk som dukker opp på døra uanmeldt om å legitimere seg.

Advarselen fra politiet kommer bare tre uker etter at politiet sist gang advarte mot svindel og svindelforsøk mot eldre. Da hadde det vært tre tilfeller på ni dager i Nannestad, Lørenskog og Fet.