Felleskjøpet advarer mot falske fakturaer

Artikkelen er over 3 år gammel

Felleskjøpet Agri har blitt kontaktet av flere kunder som har mottatt mistenkelige e-poster de siste dagene.

DEL

«E-postene inneholder betalingsinformasjon og en lenke til informasjon på internett. Betalingsinformasjonen er forfalsket og lenken inneholder et datavirus», skriver Felleskjøpet på sine hjemmesider.

Kunder som har mottatt e-post oppfordres nå til å nøye sjekke om eventuelle fakturaer er ekte.

Felleskjøpet ber kundene sjekke at kundenummeret i e-posten opp mot sitt eget kundenummer.

De opplyser også at kun Felleskjøpet Agri SA brukes som avsender. I svindel-e-postene som er sendt ut, er det brukt eldre firmanavn, som Felleskjøpet Trondheim og Felleskjøpet Maskin BA.

I de e-postene Felleskjøpet har fått henvendelser om, har det vært lenket til et Dropbox-element. Felleskjøpet presiserer på sine nettsider at de ikke bruker Dropbox til å sende ut fakturaer, og fraråder sine kunder til å klikke på lenken da det kan medføre at man får virus på pc-en.

Det er ikke bare Felleskjøpets kunder som opplever å få falske fakturaer. For ikke lenge siden skrev RB om Trond som ble forsøkt svindlet med en falsk Telenor-faktura to ganger på to uker.

Romerikes Blad har også fått henvendelser fra lesere som har opplevd å få lignende fakturaer også fra andre selskaper, blant annet Elkjøp, Volvo og nordlaks Holding.

Slik ser en av de falske e-postene ut. Skjermdump: Felleskjøpet.no

Slik ser en av de falske e-postene ut. Skjermdump: Felleskjøpet.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken