Kjent, kvinnelig storsvindler tiltalt igjen

Den flere ganger svindeldømte kvinnen, som nå er 60 år, vokste opp på Raufoss. Klassekamerater sier hun er den siste man kunne tro ville velge en slik «karriere».

Den flere ganger svindeldømte kvinnen, som nå er 60 år, vokste opp på Raufoss. Klassekamerater sier hun er den siste man kunne tro ville velge en slik «karriere». Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den norske svindleren Marie Madeleine Steen (60), som også skal ha operert på Romerike, er tiltalt i Danmark.

DEL

En 60-årig norsk kvinne er tiltalt for 22 bedragerier av særlig grov karakter i Danmark. Kvinnen er siden 1992 dømt en rekke ganger.

Ifølge VG omfatter tiltalen å ha dratt fra flere overnattingssteder, som klostre og herberger, uten å betale. Hun skal også ha lånt penger av flere personer, uten å ha evne eller vilje til å betale tilbake.

Fram til de nye forholdene hun er tiltalt for, er Marie Madeleine Steen dømt for 113 straffbare forhold – de fleste grove bedragerier, ifølge en gjennomgang VG har gjort. Kvinnen har brukt en rekke aliaser og har også byttet navn i Folkeregisteret flere ganger. Da hun vokste opp på Raufoss het hun Inger Marie Nerby.

60-åringen har sittet varetektsfengslet i Danmark siden 30. juli i år etter at hun ble pågrepet av politiet nord for København, skriver VG.

Kvinnen, som i Sverige er beskrevet som «Nordens største bedragerske», vokste opp på Raufoss, har vært bosatt på Romerike og svindlet flere personer i lokalområdet. Så sent som i fjor skal hun ha svindlet Ellen Bakke i organisasjon «Hjelpende hender» i Rælingen.

Saken kommer opp for retten i Lyngby på Nord-Sjælland 17.–20. desember i år.

(©NTB)

Artikkeltags