Krisesentersekretariatet mener Strømmen-drapet kunne vært avverget

Krimteknikere fra politiet i arbeid utenfor en boligblokk på Strømmen hvor en kvinne ble funnet død i april. Eksmannen ble pågrepet og siktet for drap.

Krimteknikere fra politiet i arbeid utenfor en boligblokk på Strømmen hvor en kvinne ble funnet død i april. Eksmannen ble pågrepet og siktet for drap. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Krisesentersekretariatet er svært kritisk til at politiet ikke foretok en trusselvurdering da kvinnen som ble drept på Strømmen, tok kontakt før drapet.

DEL

Krisesentersekretariatet er svært kritisk til at politiet ikke foretok en trusselvurdering da kvinnen som ble drept på Strømmen, tok kontakt før drapet.

Kvinnen, som ble drept i april, hadde vært i kontakt med politiet flere ganger i forkant av drapet og var utstyrt med voldsalarm. Den siktede mannen var involvert i flere av hendelsene.

Leder av Krisesentersekretariatet Tove Smaadahl er svært kritisk til at politiet i Øst politidistrikt ikke foretok en trusselvurdering da kvinnen var i kontakt med politiet flere ganger før hun ble drept. Hun mener at Spesialenheten for politisaker må etterforske saken.

– Politiet må foreta trusselvurdering i alle partnervoldssaker. Dette er tjenesteforsømmelse. Drapet kunne vært avverget, sier Smaadahl.

I etterkant har politiet gått gjennom sin kontakt med kvinnen.

Leder for felles enhet for forebygging Camilla Giske i Øst politidistrikt sier til TV 2 at politiet burde ha gjennomført en risikovurdering.

– Når vi ser utfallet av hendelsen, er det tydelig at en SARA-vurdering burde ha vært gjennomført, sier politiinspektøren.

En SARA-vurdering er et risikovurderingsverktøy med fokus på partnervold.

Både den siktede og offeret er iranske statsborgere med opphold i Norge. De tok ut separasjon i 2017. Den døde kvinnen var født i 1985, og de to hadde en åtte år gammel datter sammen.

Artikkeltags