Det er Gulating Gruppen, aktør i det norske ølmarkedet, som har spesialprodusert et eget øl for Strømmen fotballs supporterklubb Greyhounds.

Det nye «supporterølet» er lyst og smakfullt og er av typen kölsch. Ølet blir solgt på flasker fra Gulating ølutsalg på Strømmen og på flaske og fat på Gulating Pub på Strømmen, skriver de i en pressemelding.

Øl og identitet

– Dette er det første ølet som er produsert for Strømmen Greyhounds og det er blitt veldig populært blant våre medlemmer. Supporterølet bidrar til å skape enda bedre identitet og tilknytning til Strømmen og det er et høydepunkt når vi møtes før kamp for å drikke supporterølet, sier John Gunnar Edvinsen, leder for Strømmen Greyhounds, i følge meldingen Gulating har sendt ut.

– Vi har hjerte for Strømmen fotball og er både stolte og glade over kunne tilby supporterklubben et eget øl, sier daglig leder Kevin C. Mathiesen i Gulating avdeling Strømmen.

Salget har gått over all forventning og dette er noe vi ønsker å gjøre også i framtiden, fastslår han.

I tillegg til å ha både ølutsalg og pub på Strømmen er Gulating Gruppen også etablert med hovedkontor samme sted.

For Gulating er Strømmen et viktig sted. Selv om vi nå er etablert med hele 28 lokasjoner rundt om i landet, var det på Strømmen det hele startet. Det var her, i den første Gulating-butikken, at de grove tankene om en landsomfattende kjede ble raffinert og etter hvert satt ut i livet. Derfor er det fint for oss å nå kunne gi noe tilbake, og det er svært hyggelig at ølet har blitt tatt så godt imot, sier Tom Anders Solberg, driftssjef i Gulating

Gruppen.

Fra Sunnfjord

Det var Rolf Ivar Skår, siviløkonom og ølbrygger som i 2011 startet med ølbrygging i Dale i Sunnfjord. Med bryggeriskolen i København og utdannelse som ølsommelier , brygget og utviklet han sine egne brygg. Oppskriftene fikk han testet ut på sin pub som lå vegg i vegg med bryggeriet. Han etablerte Gulating Bryggeri AS i 2013. Første produktet ble lansert i mai 2014 og selskapet fikk også distribusjon i dagligvarehandelen.

I dag består et typisk Gulating ølutsalg av mer enn 400 varianter av øl. Gulating er i dag representert med ølutsalg i mange norske byer og tettsteder. På Romerike er de i Lørenskog, på Strømmen og Fetsund, Gulating har puber på Strømmen, Lillestrøm, Jessheim og Fetsund.