Disse blir lærere på idrettsskolen: Olympisk mester, tidligere landslagstrener og Johaug

NYTT TILBUD: Vinteridrettene hos Wang Romerike vil benytte skihallen SNØ til trening. Her viser toppidrettssjef Kristian Hammer fram den nye treningsarenaen.

NYTT TILBUD: Vinteridrettene hos Wang Romerike vil benytte skihallen SNØ til trening. Her viser toppidrettssjef Kristian Hammer fram den nye treningsarenaen. Foto:

Kristian Hammer vil stoppe det han omtaler som en årelang talentflukt. Nå har toppidrettssjefen hos Wang Romerike ansatt flere kjente idrettsnavn som studieledere.

DEL

I flere år har den tidligere kombinertprofilen, som har både VM-gull og verdenscupseire på merittlista, registrert at unge idrettsutøvere har forlatt Romerike for å kombinere studier og idrettssatsing.

Det ønsker toppidrettssjef på Wang Romerike nå å sette en stopper for.

– Akkurat det at ungdom må flytte fordi tilbudet ikke er godt nok har irritert meg i årevis. Den fraflyttingen ønsker vi å stoppe i samarbeid med det lokale idrettsmiljøet. Vi ønsker å holde elevene her lengst mulig. Det skal vi gjøre med et godt tilbud for både skole og idrett og ikke minst kombinasjonen av dem, sier Hammer til Romerikes Blad.

Samarbeid

Nå har friskolen – som starter opp etter sommerferien – ansatt en rekke sportssjefer. Flere av dem i samarbeid nettopp i samarbeid med lokale idrettsklubber.

Sportssjefene i golf og ishockey har ansettelsesforhold i Wang og henholdsvis Losby golfklubb og Lørenskog ishockeyklubb. Fjellhammer-trener Kristian Bliznac vil også jobbe for både skolen og håndballklubben. Samme modell har sportssjefen i håndball med Norges Håndballforbund.

– Hensikten er å skape en god totalløsning. Trenerne får også muligheten til å følge utøverne tett gjennom store deler av hverdagen. Dermed får de en god oversikt over totalbelastningen og finne løsninger. Med om lag 10 elever på hver idrett (med unntak av håndball og fotball) i oppstartsåret blir det sportssjefene som leder undervisningen, sier Hammer.

Flere profiler

Karstein Johaug er ansatt som sportssjef for langrenn. Har en rekke ganger blitt hyllet av storesøster Therese (31) som én av hennes viktigste støttespillere. Har en bachelorgrad i idrettsvitenskap og trener yngre utøvere i Oslo-klubben Røa. 27-åringen fra Dalsbygda i Østerdalen er fremdeles aktiv. Så sent som i begynnelsen av januar gikk han inn til niendeplass i Skandinavisk cup i Nes skianlegg.

TRENINGSPARTNER: Karstein Johaug blir ofte trukket fram av storesøster Therese når verdensener nevner sine viktigste støttespillere. Her fra en treningssamling i 2017.

TRENINGSPARTNER: Karstein Johaug blir ofte trukket fram av storesøster Therese når verdensener nevner sine viktigste støttespillere. Her fra en treningssamling i 2017. Foto:


Max Wahlqvist er ansatt som sportssjef for alpint. Har lang fartstid som trener både for det norske- og amerikanske damelaget. Har også vært teknikktrener for det norske herrelandslaget (1995-1999). Har siden 2017 vært hovedtrener ved Dønski videregående skole.

Gitte Madsen-Kaarød er ansatt som sportssjef for håndball. Den tidligere landslagsspilleren ble olympisk mester med Danmark i 1996. I august ble hun sammen med Kristine Lunde-Borgersen ansatt som U-landslagstrener (LK04). Den stillingen skal hun kombinere med Wang-jobben.

MERITTERT: Gitte Madsen (t.v.) ble olympisk mester i håndball på 1990-tallet. Her jubler hun som Bækkelaget-spiller sammen med Anja Andersen etter en seier mot Metz i europacupen i 1999.

MERITTERT: Gitte Madsen (t.v.) ble olympisk mester i håndball på 1990-tallet. Her jubler hun som Bækkelaget-spiller sammen med Anja Andersen etter en seier mot Metz i europacupen i 1999. Foto:

Niklas Diethelm er ansatt som sportssjef for golf. Er tidligere norsk landslagstrener med ansvar for elitesatsingen. Har trent spillere som Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og Kristoffer Reitan.

Anne Jorunn Tysseland ansatt som sportssjef for snowboard/freeski. Ble i 2017 ansatt som Norges første kvinnelige freeski-trener ved Hovden skigymnas. Har i en årrekke vært ildsjel i freeski-miljøet med fokus på å rekruttere jenter. Har en bachelorgrad i idrettspsykologi, coaching og treningslære

FÅR DOBBELTROLLE: Peter Messa blir sportssjef for ishockeylinja på Wang og i Lørenskog ishockeyklubb.

FÅR DOBBELTROLLE: Peter Messa blir sportssjef for ishockeylinja på Wang og i Lørenskog ishockeyklubb. Foto:


Peter Messa er ansatt som sportssjef for ishockey. Svensken spilte en rekke sesonger for Lørenskog i eliteserien. Fikk også kamper for klubben i Champions Hockey League.

Nathalie Steel Brøndrup er ansatt som sportssjef for cheerleading. Har vært trener siden 2008 i Viqueens cheerleaders i Oslo. Er tidligere europamester og har også VM-sølv på merittlista.

Fra tidligere er Petter Myhre ansatt som sportssjef for fotball. Fotballelevene har allerede gått to års skolegang under den tidligere Vålerenga-treneren sin ledelse.

– I tillegg vil vi ha et tilbud for basistrening og utholdenhet. Der kan de som ikke faller innunder de andre idrettene søke som for eksempel de som er aktive innenfor svømming, motorsport eller bordtennis, sier Hammer.

Spent

Wang Romerike vil ligge i tilknytning til den nye skihallen Snø i Lørenskog. Friskolen vil få fire parallelle klasser på videregående skole VG1 (Wang Toppidrett Romerike) og to klasser på ungdomsskoletrinnet (Wang Ung).

Fram til 2022 vil den akademiske undervisning foregå i paviljonger. Da skal det være plass til 550 elever.

– Selvsagt er vi spent på interessen innenfor enkelte av idrettene. Vi føler oss sikre på at det er grunnlaget for et slikt tilbud her. Fra Romerike har tidligere vært 150 søkere til Oslo-skolen vår, sier Hammer.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags