Gå til sidens hovedinnhold

Nå åpner billettsalget til SNØ: Biblioteket fikk det aller første årskortet

n Biblioteket fikk det aller første årskortet fra skihallen SNØ:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mens byggingen av verdens største iskihall pågår for fullt ved Lørenskog stasjon, fikk biblioteket det aller første årskortet for videre utlån. – SNØ skal være for alle! sier Bård Windingstad.

Windingstad er daglig leder for Snø Oslo AS – tidligere Skihallen AS – og er opptatt av å få fram at gigantanlegget som nå tar form i skråningen mellom Lørenskog stasjon og Ødegården ikke først og fremst blir et tilbud til eliten.

– Vi tror eliteutøverne vil utgjøre bare rundt 10 prosent av brukerne. Dette skal være et senter for lek og opplevelser, og et anlegg for folk flest. De fleste liker snø, men ikke alle liker vinter! sier han om anlegget som etter planen skal åpne rett over nyttår i 2020.

Les også

La ned første stein for gigantanlegget SNØ

 

Gratisdag i skihallen

For å understreke det folkelige aspektet, overrakte SNØ-sjefen denne uka det aller første årskortet i skihallen til konstituert biblioteksjef Mette Rysjedal ved Lørenskog bibliotek.

– På denne måten vil vi gi alle i lokalmiljøet en mulighet til å teste ut hallen i en hel dag – og kortet inkluderer også lån av utstyr, sier Bård Windingstad.

Biblioteksjefen setter stor pris på gaven.

– Dette passer veldig godt inn i kommunens fokus på folkehelse, og vi er glade for å kunne bidra til å gi barn og unge denne typen opplevelser. Folkebiblioteket har jo også lang tradisjon for det, sier Mette Rysjedal.

Hun vil sørge for at brukerne innen kort tid kan sette seg på venteliste for en garantert snørik opplevelse i det som blir verdens største anlegg i sitt slag.

Tanken er at folk må på biblioteket og hente et adgangsbevis – men at de slipper å levere det tilbake igjen.

Bygging etter planen

 

Om kort tid legger SNØ ut et begrenset antall sesongkort til spesielt lave priser – og folk kan allerede nå melde sin interesse for én av 300 gratisbilletter til åpningsfesten.

Ifølge Bård Windingstad går byggearbeidet etter planen, og de første søylene i hallen skal opp utpå vårparten.

Prosessen med å ansette folk er også i full gang, og flere sentrale posisjoner er allerede besatt.

– Reponsen har vært enorm, sier Windingstad, som anslår at det totalt sette vil jobbe et sted mellom 100 og 150 personer bare i selve anlegget.

Les også

Skihallen kan gi 2.000 nye arbeidsplasser

 

Ambisjonen er at SNØ skal bli en turistattraksjon på linje med Tusenfryd – og med like mange besøk: Rundt 400.000 i året.

– Dette anlegget blir veldig mye mer enn en skihall, slår Bård Windingstad fast.

– I tillegg til treningsbiten blir lek et helt sentralt element. Vi skal ha egne områder for skileik og basing i snøen, og vi vil tilby en rekke ulike arrangementer for barn. I tillegg skal hallen være en møteplass og et sted for læring, forteller han.

Dagkort for 350-400 kroner

 

– Mange lurer nok på hva det vil koste å bruke Snø?

– Vi ser for oss tre typer årskort – med 3-, 6- eller 12-måneders varighet. Et tremånederskort vil trolig koste et sted mellom 2.500 pg 3.000 kroner, mens et dagskort vil ligge på mellom 340 og 400 kroner.

Les også

Planlegger 210 nye boliger nær stasjonen

 

Fakta

  • Skihallen Snø ved Lørenskog stasjon får en snødekt flate på 50.000 kvadratmeter og skal stå ferdig høsten 2019 med åpning rett over nyttår i 2020.
  • Blir verdens største og mest avanserte skihall med løyper og traseer for både langrenn, snowboard, freeski og alpint – og med en prislapp på rundt en halv milliard kroner.
  • Snø eies av Lørenskog Vinterpark AS, som igjen er et selskap i Selvaag-gruppen.

Kommentarer til denne saken