Må avlyse: – Uansett hvor mye innsats man legger ned, er man avhengig av at været spiller på lag

FOLKEFEST: I ni år har løpet blitt arrangert, og som fjorårets blinkskudd viser, var det en folkefest. I dag melder komiteen at årets VM er avlyst.

FOLKEFEST: I ni år har løpet blitt arrangert, og som fjorårets blinkskudd viser, var det en folkefest. I dag melder komiteen at årets VM er avlyst. Foto:

De siste par ukene har det vært usikkerhet om verdensmesterskapet i spark i det hele tatt kan gjennomføres. I dag ble det avgjort at mildværet setter en stopper for tradisjonen.

DEL

Det som skulle bli den tiende gangen verdensmesterskapet i Hurdal arrangeres, er nå blitt avlyst, melder Spark VM komiteen i en pressemelding.

VM Spark Utfor gikk av stabelen for første gang i 2011 og konkurransen har blitt en tradisjon og folkefest blant store og små.

– I ni år har man klart å arrangere løpet. Det er mange som har lagt ned en enorm innsats for å få til nettopp dette. Snø har blitt tilkjørt, vann har blitt spredd for å skape såle og for å ikke snakke om personene som står bak alt av organisering for VM-et. Alt fra sikkerhet i løypa og godkjenninger fra vegvesenet til kaffekokere, sier Christian Bjørtomt i komiteen i meldingen.

– Men uansett hvor mye innsats man legger ned, er man avhengig av at været spiller på lag – noe det ikke har gjort i år. Det har vært lange drøftinger i klubbhuset til Hurdal IL, værmeldinger har blitt sjekket en gang hvert femte minutt og beregninger på mengde snø som trengs til traseen har blitt gjort utallige ganger, sier Bjørntomt.

Utsettes ett år

Til tross alt dette, er det nå avgjort at det må utsettes ett år, til 13. februar 2021.

– Slik som traseen er nå, er 3 av 4.5 kilometer uten snø. Det er ikke sikkerhetsmessing forsvarlig å arrangere løpet uten høyere brøytekanter.

De informerer videre at komiteen allerede er i gang med å planlegge neste års arrangement, og legger planer for hva som må gjøres om det skulle komme en like snøfattig vinter et annet år.

Tross avlysningen av sparkkonkurransen, arrangeres fortsatt Afterspark-festen 8. februar 2020.

Artikkeltags