Den ene trekker seg – den andre tar over

Bytter roller: Mona Granbakken Mangen (t.v.) har trukket seg som gruppeleder for Sørum Ap. Heidi Westbye Nyhus tar over vervet.

Bytter roller: Mona Granbakken Mangen (t.v.) har trukket seg som gruppeleder for Sørum Ap. Heidi Westbye Nyhus tar over vervet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mona G. Mangen er ferdig som gruppeleder i Sørum Ap. Heidi Westbye Nyhus trer inn i rollen.

DEL

Mona Granbakken Mangen fra Sørumsand har trukket seg fra vervet som gruppeleder i Sørum Ap. Mangen oppgir arbeidssituasjon som bakgrunn for at hun ønsker avløsning for vervet.

Sørumsand-kvinnen ble Sørums første kvinnelige ordfører i 2013, etter at hun tok over vervet da Are Tomasgard trakk seg.

– Det har vært en ære og et privilegium å få være både gruppeleder og ordfører for Arbeiderpartiet i Sørum. Jeg engasjerte meg i politikken fordi jeg ville jobbe for frivilligheten, gode skoler og barn og unges oppvekstvilkår, og jeg er stolt over det vi har fått til i Sørum. Vi har også vist at vi er et parti som lytter og tar folk på alvor, sier Mona Granbakken Mangen i en pressemelding til Indre Akershus Blad.

På gruppemøtet mandag, ble Heidi Westbye Nyhus fra Blaker valgt til ny gruppeleder.

– Mona Granbakken Mangen ble den første kvinnelige ordføreren i Sørum, og jeg er takknemlig for den innsatsen hun har lagt ned for Arbeiderpartiet og kommunens innbyggere. Vi har fått mye skryt for måten vi har opptrådt på som opposisjonsparti og måten vi har fremmet saker som har vært viktig for innbyggerne. Det skal vi fortsette med, og innbyggerne skal føle seg trygge på at de kan gi oss tilliten til å lede den nye Lillestrøm kommune, sier Nyhus.

Mangen fortsetter i sine verv i kommunestyret og formannskapet i Sørum kommune.

Artikkeltags