Nå kommer godværet tilbake igjen

MER VARME: Det kan nok bli mer anledning til å kjøle seg ned i helga som kommer.

MER VARME: Det kan nok bli mer anledning til å kjøle seg ned i helga som kommer. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Etter noen labre dager er sommervarmen på full fart tilbake igjen.

DEL

(NETTAVISEN): Forrige uke kom kanskje sommerens beste dager som perler på en snor. Men idyllen gikk brått over i en real blå-mandag, med gråvær og vesentlig kaldere grader.

Nå venter et par dager til med skyet vær og gradvis mer sol i Sør-Norge, mens man lenger nord allerede nå kan nyte fint vær.

– Til helgen byttes det derimot om; da er det Sør-Norge som får best vær, mens Trøndelag og Nordland blir mer skyet, forteller vakthavende i Meteorologisk Institutt, Martin Granerød.

– 25 grader til helga

Onsdag og torsdag preges nemlig hovedsaklig av skydekke i Sør-Norge, mens det også kan komme spredt regn både på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Det kommer derimot til å opphøre ganske raskt på sistnevnte sted, mens de sørvestlige stedene vil det kanskje henge mer igjen.

– Trøndelag er ikke så verst nå i morgentimene, men det ligger litt skyer flere steder. Det er det samme i Troms og og Nordland - der er det flere som har flott vær, mens det andre steder i området kan være lavt skydekke, forteller Granerød.

På vidda i Finmark vil temperaturen ligge rundt 15-16 grader, mens på kysten kan det synke helt ned til 10 grader.

På fredag og lørdag er det derimot snakk om et aldri så lite «sceneskifte» for sør og nord.

– Da kan temperaturen fort krype opp mot 25 grader på Østlandet og Sørlandet. Det blir generelt veldig mye pent vær i kystområdene, mens Vestlandet kan få litt regn. Men til og med her vil det være oppimot 20 grader flere steder, mener statsmeteorologen.

Kan ikke love noe

I Trøndelag kommer derimot temperaturen til å synke sakte, men sikkert gjennom helgen. Trønderne kan også forvente seg skiftende skydekke, perioder med sol og noe lavere temperatur.

– Samme gjelder også i Nordland og Troms, med en god del sol, men også noe lavere temperaturer enn de siste dagene. På Finnmark fortsetter det med nordavind og det betyr skyet vær, spredt regn og forholdsvis lave temperaturer, forteller Granerød.

Han vil derimot ikke komme med lovnader om at det varme været er kommet for å bli.

– Vi kan nok forvente oss en mer skiftende værtype i tiden framover. Det blir nok dager med fint vær, men kanskje også mer skyet og regn. Starten på neste uke er værvarselet ganske usikkert, sier han.

Mens det i utgangspunktet ligger an til en del skyer i Sør-Norge, blir det kanskje litt bedre i Finmark igjen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken