Svelget et halvt kilo kokain – stoppet i tollen

Gardermoen  20170329.
Toll kontroll på Oslo lufthavn.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Gardermoen 20170329. Toll kontroll på Oslo lufthavn. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mannen hevder han ble tvunget til å svelge mer enn et halvt kilo kokain og smugle det til Norge.

DEL

Denne uka møtte mannen i Øvre Romerike tingrett, tiltalt for smuglingen. Ifølge TV 2 forklarte mannen der at han ble tvunget til å smugle narkotikaen i forkant av flyturen fra København til Oslo Lufthavn en novemberkveld i fjor. Han nekter straffskyld.

Tollerne fant narkotikaen da de gjennomført en såkalte «bodyscan» av mannen.

Syvbarnsfarens forklaring er at han hadde flydd fra Portugal tidligere samme dag for å møte en kamerat som hadde sagt at han kunne skaffe ham jobb. I København skal han ha blitt møtt av en mann han antok var sjefen til kameraten. Sammen skal de så ha kjørt til en leilighet, hvor de møtte flere andre.

– De sa jeg skulle gjøre en jobb for dem, og jeg spurte hva det gikk ut på. Da sa de jeg skulle svelge kulene og reise til Norge, forklarte han, ifølge TV 2.

Tror ikke på forklaringen

Da han nektet, skal mennene ha truet ham med at de visste hvor han og familien bodde og at det ville gå utover kone og et av barna hvis han ikke gjorde som de sa. Med fysisk tvang skal mennene så ha presset i ham en og en kule med kokain. Mannen forklarte også at de holdt kniver synlige for at han ikke skulle gjøre motstand, og at de truet med å stikke en sprøyte med farlig, rød væske i ham.

Påtalemyndigheten mener mannens historie er diktet opp.

– Vi mener det kan utelukkes utover enhver rimelig tvil at han har vært utsatt for tvang, sier politiadvokat Ole Kristian Holtsmark til TV 2.

Politiet peker blant annet på at mannen hadde kjøpt flybilletter helt fram til Norge allerede før han reiste til København.

Rettssaken avsluttes neste uke. Påtalemyndigheten har ifølge TV 2 varslet at de vil legge ned påstand om lang og ubetinget fengselsstraff for mannen.

Artikkeltags