Lillestrøm VGS stiller høyest karakterkrav

VANSKELIGST: Rektor Øivind Sørlie ved Lillestrøm videregående skole har de strengeste karakterkravene på Romerike. Her fra åpningen av skoleåret i 2014.

VANSKELIGST: Rektor Øivind Sørlie ved Lillestrøm videregående skole har de strengeste karakterkravene på Romerike. Her fra åpningen av skoleåret i 2014. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå er førsteinntaket for videregående skoler sendt ut. Lillestrøm videregående er vanskeligst å komme inn på, med krav om fem i snitt.

DEL

Mandag var en spennende dag for mange kommende videregåendeelever. Da fikk 10.331 elever fra Akershus tilbud om skoleplass på en av de 15 videregående skolene på Romerike. Totalt av alle søkerne kom 93,7 prosent inn på førstevalget sitt når det gjelder både linje og skole.

Lillestrøm med høyest krav

Blant skolene på Romerike var det Lillestrøm som stilte høyest karakterkrav på årets førsteinntak. Der måtte man ha karakteren fem i snitt for å komme inn på studiespesialisering, altså det som før i tiden ble kalt allmennfag. Den populære musikk-, dans- og dramalinja stilte enda høyere krav, hele 53 poeng kreves for å komme inn her.

– Vi har veldig mange søkere så da blir det høye opptakskrav. Det betyr bare at skolen er populær, sier rektor Øivind Sørlie ved Lillestrøm videregående skole.

Etter Lillestrøm var det Jessheim og Lørenskog videregående skole som hadde høyest snitt med henholdsvis 43,9 og 43,6 på studiespesialiseringslinja.

For de som er interessert i idrett var det Nannestad videregåendes toppidrettslinje som var mest populær med 44,4 i karakterkrav.

Yrkesfagene har flest på venteliste

Totalt er det 837 elever på venteliste, hvorav omtrent halvparten av disse kommer rett fra ungdomsskolen. Blant de på venteliste er det helse og oppvekst og elektrofag som er de mest ettertraktede linjene.

For de som fortsatt venter på svar, er det to inntak til, det første tirsdag 25. juli.

– Vi prøver å skaffe en plass til alle søkerne som kommer rett fra ungdomsskolen før skolestart, sier Hilde Dahlberg, seksjonsleder ved inntak og formidling i Akershus Fylkeskommune.

Artikkeltags