Holder på med etterslukking etter nok en skogbrann

TYKK RØYK: Røyken ligger tykt over Rælingen og Flateby etter skogbrannen tirsdag. Lite vind gjør at den ikke driver vekk med det første.

TYKK RØYK: Røyken ligger tykt over Rælingen og Flateby etter skogbrannen tirsdag. Lite vind gjør at den ikke driver vekk med det første. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I tillegg til skogbrannene i Hurdal og Lørenskog har det også brent ved Nordbysjøen i Rælingen i ettermiddag og kveld.

DEL

– Cirka halvannet mål brant. Vi fikk meldingen inn til oss ved 17-tiden, opplyser Ove Gulbrandsen ved 110-sentralen til RB.

Store ressurser har vært på stedet for å arbeide mot flammene og ved 23.30-tiden kan brannvesenet fortelle at de holder på med etterslukking.

– Nå holder vi på med å dynke området med vann, men det er fortsatt mye røyk i området.

Mange har ringt inn til RB og fortalt om brannen da den skal være forholdsvis nærme bebyggelse. Gulbrandsen forteller at det er ingen grunn til bekymring.

– Mange ser og kjenner røyken. Spesielt fra området rundt Nedre Rælingsvei har det vært mange som har kontaktet oss.

Røyken som nå ligger i området skal være sur og tung, noe som er et tegn på at brannen er slukket, får RB forklart.

– Folk er veldig påpasselige og det er veldig bra. Dessverre er det en ulempe med at det er såpass lite vind nå at røyken nok kommer til å bli liggende en stund framover.

Skogbrannen i Rælingen er den tredje skogbrannen på Romerike i dag. Tirsdag kveld opplyser 110-sentralen at brannene i Hurdal og Lørenskog er under kontroll.

Artikkeltags