Her blir bålforbudet brutt, igjen: – Vi har kjørt i skytteltrafikk i hele kveld

ULOVLIG BÅLBRENNING: Lørdag kveld var brannvesenet i Nes på grunn av et stort, ulovlig bål.

ULOVLIG BÅLBRENNING: Lørdag kveld var brannvesenet i Nes på grunn av et stort, ulovlig bål. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Siden jeg kom på vakt klokka 19, har vi vært på minst 20 oppdrag.

DEL

Det forteller vaktleder Atle Rønning i Øst 110-sentral til Romerikes Blad like etter klokka 22.00 lørdag kveld.

Da hadde brannvesenet blant annet vært på en adresse i Nes hvor det ble brent et større bål. Et bål RB har fått tilsendt bilde av.

Vaktlederen fortviler over at folk ikke tar bål- og grillforbudet til etterretning. Han la derfor ut følgende på brannvesenets twitterkonto:

«Brannvesen i vårt distrikt kjører skytteltrafikk på steder der det er og har vært bålbrenning/grilling. Vi ber innstendig vårt publikum om å ta hensyn til skogbrannfaren».

Det har som kjent vært en rekordvarm mai, og det er svært tørt i skog og utmark. Selv om mange på Romerike fikk oppleve en mindre regnskyll lørdag kveld, er det ikke nok til at forbudet er opphevet, forteller vaktlederen.

– Overhodet ikke. Det må bøtte ned i minst ett døgn før vi kan snakke om å vurdere forbudet, sier Rønning og fortsetter.

– Jeg er litt fortvilet over at det er så mange som bryter forbudet. Siden jeg kom på vakt klokka 19, har vi vært på minst 20 oppdrag.

Han opplyser at man risikerer bøter om man bryter forbudet.

– Det kommer selvfølgelig an på alvorlighetsgraden, men man kan få bot. I de alvorligste tilfellene tar vi kontakt med politiet. Når det er sagt så viser de aller fleste forståelse og slukker bål og grill når brannvesenet dukker opp.

Artikkeltags