Lover gode skiforhold i helgen

GOD GLID: Det meldes om gode skiforhold på Romerike i helgen.

GOD GLID: Det meldes om gode skiforhold på Romerike i helgen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Løypesjefen ber folk holde skiene klare.

DEL

Natt til lørdag og søndag sender løypesjef Hege Blichfeldt Sheriff i Skiforeningen sitt mannskapet innover Romeriksåsene.

 

Gjør deg klar

– Det blir en flott helg. Vi satser på å få til gode løyper i Romeriksåsen i helgen og i hele marka, sier hun.

Mildværet de siste par dagene har gjort snøforholdene usikre enkelte steder. Men værvarslet melder om en kaldere helg, og har ikke snøen forsvunnet, blir det nok til å kjøre opp nye løyper.

– Der vi prepper, i nordre del av Romeriksåsen, er det nok snø. Enkelte scootertraséer er ikke åpnet for sesongen ennå, men det aller meste ser ut til å være oppe å gå, forsikrer Blichfeldt Sheriff.

Bra snøforhold

Johannes Enersen i Allmenningsdrift Romerike har oversikt over snøforhold og løyper i kommunene Nannestad, Gjerdrum og Ullensaker.

- Snøforholdene er ganske bra. Alle løyper lagt til veier er kjørt opp, så utvides det nå sakte men sikkert ut i terrenget også, opplyser han.

Verre er det i Lørenskog.

Ingen nye løyper

Kommunens løypemaskin skal gjøre det farbart fra Sørlihavna til Losby, og lysløypa fra Vallerud til Mariholtet, men denne ukens mildvær har satt en stopper for nye løyper.

– Vi er usikre på hvordan forholdene blir. Foreløpig er det umulig å kjøre fordi det er vått og det ligger vann i løypa. Fryser det på og ikke all snøen har forsvunnet, håper vi å kunne kjøre igjen, sier Magne Kjensli, leder for idrett og friluftsliv i Lørenskog kommune.

Bedre forhold er det i Skedsmo fra Tæruddalen inn til Ringdalshytta.

Noen bløte partier

– Nærområdet og treningsstadion og innover er farbart og bra. Over Høgsmåsan kan det være noen bløte partier. Ved kulde kan det bli noe is, bekrefter løypekjører Bjørn Gjerdet.

– Men det er brukbart, jeg anbefaler folk om å prøve skia, oppfordrer han.

For å være helt sikker før du smører skiene i helgen, kan det være lurt å sjekke ut løypekjørernes direkterapporteringer og føremeldingene på:

Skiforeningen.no og Skisporet.no

Artikkeltags