På brygga i Eidsvoll har det fylt seg opp med liten og stor fra fjern og nær for å vinke farvel til Skibladner. Den tradisjonelle sommersendingen "Skibladner minutt for minutt" hos NRK skal snart starte og for mange er dette sommerens høydepunkt.

– Dette er en fantastisk dag for å markere Skibladner, og det er flott de starter turen her i grunnlovsbyen. Dette er en gladbygd og vi er stolte over at de ville starte båtturen sin her, sier John Erik Vika ordfører. Som var en av de heldige som skal være med sommerbåten til neste stopp.

Sommeråpent

Spenningen stiger idet livesendingen nærmer seg og korpset begynner å spille på brygga, mens de siste gjestene går ombord i båten. På dekk har det fylt seg opp, og alle venter spente på at båten skal begynne på sin reise.

– Skibladner er en del av hjerte mitt og hvert år er jeg med på Skibladner. Jeg gleder meg veldig til å være med på denne turen, jeg vet det er mange som har funnet på masse oppover langs elva, både bannere og musikk. Dette er definitivt høydepunktet på sommeren min, sier Inger Vestangen fra Eidsvoll. 

I dag startet sommerbåtens reise fra Eidsvoll brygge 09:50, turen i dag vil ende i Kapp klokka 14:00. Mens livesendingen til NRK vil fortsette fram til Lørdag da den avsluttes i Gjøvik.

Vinker farvel

Mellom musikerne på brygga står Emma Fjeld Brovold med håret flettet, i gammeldagse klær og med hendene fulle av hjemmelagde muffins som hun skal gi til ordføreren.

–Det er morsomt å være her og det blir spennende å være på live tv, smiler hun spent før kameraene snur seg i hennes retning.

Så har tiden endelig kommet, tauene på den over hundre år gamle båten løsnes, og de legge fra kai. Pipene på båten tuter og det oser svart røyk ut før de setter kursen oppover Mjøsa. På brygga vinkes det med flagg og vimpler mens korpset følger Skibladner så langt det går, før båten forsvinner i horisonten på vei til neste stopp.

– Jeg tror vi kan ta igjen båten på Minnesund, ropes det fra publikum og i raskt tempo kaster flere seg inn i bilene for å følge båten videre.

Rute i uke 28:

Tirsdag 12. juli fra Eidsvoll kl.09:30 til Kapp kl.14:00

Onsdag 13. juli fra Kapp kl. 09:30 til Atlungstad kl.14:00

Torsdag 14. juli fra Atlungstad kl. 09:30 til Lillehammer kl.14:00

Fredag 15. juli fra Lillehammer kl. 09:30 til Hamar kl.14:00

Lørdag 16. juli fra Hamar kl.09:30 til Gjøvik kl.14:00 (Utsolgt!)