Gå til sidens hovedinnhold

Vil spre glede med kalender-app

Artikkelen er over 4 år gammel

Hege Holen Diaz savnet en enkel måte å glede nære og kjære på i adventstiden. Nå har hun og mannen lansert en adventskalender-app.

Del abonnementet ditt med familien!  

Ideen kom i forkant av desember 2014.

– Jeg satt og pakket inn 72 kalendergaver til de tre barna i huset, og tenkte på at det hadde vært koselig å lage noe også til mannen min. Men jeg hadde verken tid eller råd til å ordne det, forteller Hege Holen Diaz.

Tanken om en app der du enkelt kunne lage din personlige adventskalender på mobilen, tok dermed form.

Og da mannen Carlo Diaz jobber som programmerer, var det også mulig å gjøre ideen til en realitet.

– Jeg hadde nok ikke tatt det helt ut om det ikke hadde vært for at mannen min sa at han faktisk kunne få til dette.

Men det gjorde han, og to år senere kan Diaz vise til «24 Days», en ferdig app for iPhone, der man kan legge inn bilder og tekst for hver dag fram til julaften. En lenke til appen sendes til mottaker via sms, slik at vedkommende kan åpne kalenderen og se hilsenene.

Tidkrevende prosjekt

Utviklingen av appen har tatt lengre tid enn Diaz og mannen hadde tenkt.

– Det var først i januar i år vi virkelig fikk satt oss ned og begynt arbeidet. Men så kom sommerferien, og det hele ble satt litt på vent igjen fram til slutten av august. Siden da har mannen min holdt på med kalenderen både kveld og natt etter jobb, og omtrent ikke vært ute av huset, forteller Diaz.

– Det har vært en del prøving og feiling, men nå er endelig den første versjonen klar.

Diaz har allerede fått flere tilbakemeldinger fra android-brukere som også ønsker seg tilgang til kalenderen.

– Men vi måtte ta et valg, og bestemte oss for å legge ut versjonen for iPhone da vi har den klar nå. En utgave for android er planlagt til neste år.

– Givende

Carlo Diaz forteller at samarbeidet mellom han og kona har vært bra hele veien.

– Hun har tenkt ut hva appen skal gjøre, og jeg har konsentrert meg om å få appen til å fungere slik hun så det for seg.

Designet har en student gjort for en billig penge, og en venninne har hjulpet til med bilderedigering.

Til tross for at det har vært tidkrevende, har Carlo Diaz trivdes med arbeidet.

– Det har vært en god anledning for meg til å lære mer om app-utvikling. Det å ha et morsomt prosjekt, gjør programmering mer givende.

Tenker ikke penger

Selve appen er gratis å laste ned, men det koster 11 kroner per kalender man lager. Allikevel er det ikke pengene som er viktig for Diaz og mannen. De ønsker at folk skal kunne vise at man tenker på hverandre, samtidig som man sparer både miljø og penger.

– Målet vårt er allerede nådd nå som vi har skapt en app som funker og vi ser at den kan gjøre folk glade, sier Diaz.

– Jeg har selv en bror i Australia, og da er jo dette gull, fordi jeg kan sende ham hyggelige oppdateringer uten at det koster all verden.

Fakta

  • 24 Days er en app der man kan lage en adventskalender ved å legge inn personlige bilder og tekst. Man kan også velge mellom ferdige julekort som finnes i appen.
  • Kalenderen kan sendes ut ved å velge mottaker i kontaktlista di på mobilen. Vedkommende får da en sms med en link til appen, som de må laste ned for å se kalenderen.

 

Kommentarer til denne saken