Tilbyr P-app uten prispåslag

Samarbeid: Daglig leder i Skedsmo Parkering, Jon Anders Kvist (t.v.) ,sammen med Thomas Lejonclou og Johan Falk i Electronic Parking. Alle foto: Elin Svendsen

Samarbeid: Daglig leder i Skedsmo Parkering, Jon Anders Kvist (t.v.) ,sammen med Thomas Lejonclou og Johan Falk i Electronic Parking. Alle foto: Elin Svendsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Skedsmo Parkering AS har inngått samarbeid med et svensk selskap om en ny betalingstjeneste på mobil for kommunale p-plasser. Det betyr billigere parkering.

DEL

Det finnes rundt 520 kommunale avgiftsbelagte parkeringsplasser i Lillestrøm og Strømmen. Her kan man enten betale med mynter, bankkort, sms eller app. Hittil har Skedsmo Parkering AS kun samarbeidet med EasyPark om app-betaling, men nå har parkeringsselskapet i tillegg inngått en avtale med det svenske selskapet Electronic Parking.

Dermed kan bilister velge mellom to ulike parkeringsapper når de skal parkere på kommunale plasser i Skedsmo.

– Vi ser at stadig flere velger å betale med mobil, derfor ønsker vi å tilby flere alternativer, sier daglig leder i Skedsmo Parkering AS, Jon Anders Kvist.

Skedsmo først ut

Laster du ned Electronic Parkings app «ePARK», betaler du akkurat det samme som du vile gjort i parkeringsautomaten, det vil si uten prispåslag. EasyPark opererer i dag med 15 prosent prispåslag dersom du bruker deres app, eventuelt kan du registrere deg som abonnent og betale en fast månedsavgift.

Selskapet er glad for å kunne tilby den svenske forretningsmodellen til norske bilister.

– Skedsmo er den første norske kommunen vi satser i, men vi håper å kunne komme inn på det norske markedet, sier daglig leder i Electronic Parking, Johan Falk og deleier Thomas Lejonclou.

De legger til at det ikke er tilfeldig at det nettopp er Skedsmo Parkering som er først ute med den svenske appen.

– Vi opplever Skedsmo Parkering som innovative og positive til å prøve ut nye løsninger.

TO ALTERNATIVER: På kommunale p-plasser i Skedsmo kan du nå velge mellom to ulike betalingstjenester på mobil.

TO ALTERNATIVER: På kommunale p-plasser i Skedsmo kan du nå velge mellom to ulike betalingstjenester på mobil.

Rulles ut

Parkeringsappen kan lastes ned gratis og allerede brukes på p-plassen på Stortorget i Lillestrøm. Den rulles ut fortløpende på øvrige kommunale p-plasser.

– Appen er enkel å bruke. Den kjenner igjen telefonens gps-posisjon og har et digitalt kart der sted og parkeringssoner er markert, sier de to

Electronic Parking har siden 2011 utviklet og solgt parkerings- og betalingssystem. Selskapet har også en filial i Norge.

– For oss er det mer fornuftig å inngå samarbeid med andre selskap enn å lage en egen app. En egen app ville krevd ekstra bemanning, sier Kvist i Skedsmo Parkering.

Artikkeltags