De ble vedtatt i fellesnemndas møte denne uka. Wikstrøm vil også fungere som prosjektleder i forbindelse med sammenslåingen fram til 1. januar 2020.

– For meg er dette er drømmejobb. Det er ikke ofte man får muligheten til å bygge en helt ny kommune, uttaler Wikstrøm på Skedsmo kommunes nettsider.

Fra 1. januar 2018 vil vil arbeidet med å slå sammen Fet, Skedsmo og Sørum starte for fullt.

– Jeg er selv romeriking og vil at vi skal bygge en kommune som er attraktiv og god å bo i for alle. Det er det viktigste for meg, sier prosjektlederen. 

 

Wikstrøm er utdannet jurist med bakgrunn fra departementene før hun startet i kommunal sektor for 20 år siden. De siste 18 årene som leder, deriblant som rådmann i både Fet og Skedsmo. 

–  Innbyggere vil merke at det vil komme mye informasjon og at det vil arrangeres flere felles kulturbyggingstiltak for innbyggerne i dagens tre kommuner. Innbyggerne vil også merkes at arbeidet er i gang når de politiske partiene slåes sammen, sier hun.

Sørum-ordfører Marianne Grimstad Hansen, som har ledet ansettelsesutvalget, er fornøyd med ansettelsen.

– Vi er helt trygge på at vi har ansatt en god rådmann for den nye kommunen og som vil fungere som en utmerket prosjektleder de to neste årene, sier hun.

Fakta

  • Fellesnemnda skal planlegge og forberede sammenslåingen av kommunene Fet, Skedsmo og Sørum. Den har vedtaksmyndighet i de saker som gjelder den nye kommunen.
  • Fellesnemnda består av fire medlemmer fra Fet kommune, fire medlemmer fra Sørum kommune og åtte medlemmer fra Skedsmo kommune.
  • Fordelingen tar utgangspunkt i lovverket, hvor fordelingen skjer på bakgrunn av folketallet i den enkelte kommune.
  • Ordfører i Skedsmo har dobbeltstemme som leder av utvalget.