– Viser at den jobben vi gjør er viktig

Artikkelen er over 3 år gammel

Organisasjonen «Hjelpende Hender» er vinneren av Akershusprisen 2017.

DEL

Prisen ble delt ut av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H). Daglig leder i «Hjelpende Hender», Ellen Bakke, mottok prisen på vegne av organisasjonen.

– Dette betyr veldig mye for oss. Det viser at den jobben vi gjør er viktig, sier Bakke.

Prisepenger

Akershus fylkeskommune deler ut prisen for fjerde gang. Personer, grupper organisasjoner eller institusjoner som har bemerket seg med ekstraordinær innsats innen områder som folkehelse, frivillighet, likestilling, utdanning, kultur, næring, miljø eller trafikksikkerhet. Totalt fikk fylkeskommunen inn 32 forslag på egnede kandidater.

I juryens begrunnelse heter det at Hjelpende hender gjør en betydelig innsats for mennesker som trenger hjelp i hverdagen.

Det er et selvhjelpsprosjekt 

«Hjelpende Hender gir gjennom frivillig innsats viktige bidrag og er en støttespiller i hverdagen til folk, i tillegg til det offentlige. De jobber for å minske forskjellene mellom oss mennesker og å gi alle en følelse av verdighet og en tilhørighet til samfunnet», sier juryen i sin begrunnelse.

Prisen er på 50.000 kroner.

– Pengene vil komme godt med. Vi ønsker blant annet å få på plass et ferietilbud for vanskeligstilte. Prispengene vil være et bidrag til dette, sier Bakke.

Hun legger til at organisasjonen også har behov for en bil til som skal brukes til hjemkjøring av mat, varer og utstyr til vanskeligstilte.

– Stort behov

 

Den gjeve prisen tildeles på et tidspunkt da hjelpeorganisasjonen ser seg nødt til å kutte i tilbudet de gir til familier og enkeltpersoner. Årsaken er vanskelig økonomi og stort arbeidspress. Organisasjonen har i dag én ansatt, resten av organisasjonen baseres på frivillighet. «Hjelpende Hender» har tidligere søkt kommunen om driftsstøtte, men ikke fått dette innvilget.

Bakke legger ikke skjul på at hun hadde håpet på mer støtte fra politikere og kommunen.

– Vi ser at det er et stort behov for hjelp. Vi ønsker å ha et bredt tilbud, men må dessverre bygge ned noe av dagens tilbud da ressursene ikke strekker til, sier Bakke.

Fakta

  • Hjelpende Hender er en familiedrevet organisasjon startet av Ellen Bakke i 2012, med lokale på Kjeller.
  • På frivillig basis hjelper de alt fra rusmisbrukere til småbarnsfamilier med dårlig økonomi.
  • Et av tiltakene er matservering i Lillestrøm kirke hver fredag.
  • Organisasjonen driver også to bruktbutikker på Strømmen og Kjeller.
  • Ellen Bakke ble kåret til «Årets medmenneske på Romerike» i 2016.

Artikkeltags