Vet ikke hvem som står bak skolebrannen: – Vi ønsker tips om bevegelser rundt skolen den aktuelle dagen

VIL HA TIPS: Politiet ønsker informasjon som kan lede dem til hvem som sto bak sommerens dramatiske brann ved Skedsmo videregående skole.

VIL HA TIPS: Politiet ønsker informasjon som kan lede dem til hvem som sto bak sommerens dramatiske brann ved Skedsmo videregående skole. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet ber publikum om hjelp for å komme til bunns i den dramatiske brannen på Skedsmo videregående skole.

DEL

Søndag 15. juli sto et tilleggsbygg i full fyr ved skolen. Kun en enorm innsats fra brannvesenet hindret at flammene spredte seg videre. En drøy måned senere vet fortsatt ikke politiet hvem som sto bak brannen.

– Vi vet en del om det som har skjedd på åstedet, men vet fortsatt ikke hvem som står bak, sier seksjonsleder for etterforskning i Skedsmo, Bjørn Bratteng til Romerikes Blad.

Han oppfordrer alle som var i området rundt skolen før, under og etter brannen – og som kan ha sett noe – til å ta kontakt.

– Hvis noen har info om konkrete bevegelser rundt skolen den aktuelle dagen eller har tips om hvem som kan ha gjort det, så ønsker vi at de tar kontakt med oss, sier Bratteng.

Politiet er tilbakeholdne med å svare på spørsmål rundt hva de sitter på av opplysninger:

– Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gå ut med noen flere detaljer rundt hva som har skjedd, sier Bratteng.

– Ingen aktivitet i bygget

Tidligere rektor ved Skedsmo videregående skole, Stein Pettersen, måtte avbryte ferien sin og reise hjem, da meldingene om brannen tikket inn i sommer.

DAGEN DERPÅ: Stein Pettersen fikk en spesiell avslutning som rektor på Skedsmo videregående skole. Han måtte avbryte ferien, da meldingene om skolebrannen kom.

DAGEN DERPÅ: Stein Pettersen fikk en spesiell avslutning som rektor på Skedsmo videregående skole. Han måtte avbryte ferien, da meldingene om skolebrannen kom. Foto:

– Brannvesenet har gjort en kjempejobb. Det kunne åpenbart gått langt verre. Man kan si det var hell i uhell, at det kun gikk utover et tilleggsbygg. Hvis brannen hadde spredd seg på hele rekka, hadde vi hatt en helt annen problemstilling, sa den avtroppende rektoren i et intervju til Romerikes Blad dagen etter.

Da var han klokkeklar på en ting.

– Det eneste vi vet, er at det ikke har vært noen aktivitet i dette bygget i sommerferien, fastslo Pettersen.

Få elever blir rammet

En drøy måned etter brannen var det skolestart for elevene ved skolen. Ikke veldig mange blir rammet av skadene fra brannen.

På plassen mellom hovedbygget og parkeringsplassen, har skolen fått plassert brakker som skal huse de elevene som skulle vært i bygget som brant.

– Det har blitt en del ekstraarbeid og det har naturligvis krevd en ekstra innsats både for oss internt og for Akershus fylkeskommune. Jeg tror likevel ikke elevene våre blir skadelidende, sa skolens nye rektor, Wenche Rudshaug Kavli, da skolen startet opp torsdag 16. august.

Artikkeltags