Gå til sidens hovedinnhold

Flere skattesvindelnettverk avdekket

Artikkelen er over 4 år gammel

Skatteetaten mener 4.000 personer har fått hjelp av fem skattejuksere til å kreve falske fradrag for over 400 millioner kroner.

Aftenposten skriver at de fem svindelnettverkene bare er begynnelsen av sakskomplekset i det som kan være norgeshistoriens største skattesvindel av sitt slag.

BAKGRUNN: Krevde fradrag for rotfylling og innleggssåler

Skatteetaten er på sporet av ytterligere 15-20 nettverk.

Opprullingen av sakene startet med en tidligere omtalt sak hvor en vietnamesisk kvinne er tiltalt for å ha sendt inn over 3.000 selvangivelser på vegne av 2.146 skattytere.

I etterkant har myndighetene avdekket flere lignende saker, blant annet en sak hvor en norskpakistaner hjalp 850 personer med å unndra 67-70 millioner kroner fra beskatning. Det har mannen tilstått overfor politiet.

Politiet etterforsker også 400 saker blant norsksomaliere, et tamilsk nettverk, og en polakk som skal ha hjulpet landsmenn til å føre opp for høye fradrag.

– Vårt skattesystem er basert på tillit og lojalitet. Det er meget alvorlig når noen gjør det til sin profesjon å undergrave velferdssamfunnet på en organisert måte, sa skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen under rettssaken mot den vietnamesiske kvinnen.

Les også

Krevde fradrag for rotfylling og innleggssåler

 

(©NTB)

 

Kommentarer til denne saken