– Sjelden har vi i RB hatt bedre bruk for ordet inkurie ... Vi legger oss flate og beklager at vi blingsa og valgte feil bilde, men velger samtidig å le av det hele, sier RBs samfunnsredaktør Lars MJ Hansen og viser til et sitat av Herbjørn Sørebø:

«Den som ikkje har evne til å le av seg sjølv, har snart ikkje noko å le av i det heile.»

– Pinlig, men morsomt

– Dette er en pinlig tabbe, men også en morsom tabbe. Her er det bare å beklage: Dette skulle illustrere en seriøs politisk kommentar om utvikling i partiene siden valget, skrevet av valgekspert Svein Tore Marthinsen. Så har det skjedd en menneskelig svikt der journalisten har vært på jakt etter Jensen i den karakteristiske valgnattkjolen – og så isteden endt opp med et bilde av Bjarte Hjelmeland, sier Hansen.

Bjarte Hjelmeland selv tar forvekslingen som et kompliment og har lagt ut bildet på sin egen facebook-side:

– Her er Siv Jensen på valgnatta, skriver Romerikes Blad til dette leserinnlegget. Er det ... eller er det ikke? Jeg ble med ett selv litt usikker, skriver skuespiller Bjarte Hjelmeland (45) på Facebook.

– Det var veldig morsomt å se. Denne feilen får jeg vel ta som et kompliment. Jeg må innrømme at når jeg fikk på meg kjolen og parykken, så følte jeg meg som den styggeste dama i byen hver eneste kveld. Siv Jensen klarer seg langt bedre enn meg, og jeg må vel si at hun kler kjolen bedre enn meg, sier Bjarte Hjelmeland til TV 2.

Finansministeren tar det med et smil

TV 2 har også snakket med Siv Jensen:

– Jeg kan ikke gjøre annet enn å le av dette, sier finansministeren til kanalen.