Gå til sidens hovedinnhold

Ber russ fra tre navngitte russebusser ta kontakt med legevakt etter at russ fra Ullensaker fikk smittsom hjernehinnebetennelse

Artikkelen er over 3 år gammel

Bakterien som utløste smittsom hjernehinnebetennelse hos en russ fra Ullensaker før rett før helgen er kartlagt.

I en pressemelding fra Ullensaker kommune opplyses det at bakterien som var årsaken til at en russ fra Ullensaker fikk smittsom hjernehinnebetennelse er av en type som dekkes av den vaksinetypen som er tilbudt all russ.

De som har vært i nærkontakt med den aktuelle russen tilbys nå gratis vaksine i tillegg til antibiotikabehandling.

Kommunen gikk lørdag ut med opplsyninger om at den smittede russen tidligere i uken hadde vært sammen med russ i følgende tre russebusser:

  • Club House fra Lørenskog
  • Castle Club fra Skedsmo
  • Manhatten fra Sørumsand

– De som allerede har vært på en legevakt og fått behandling, vil bli oppringt og tilbudt gratis vaksine. Beslutningen er tatt i samråd med Nasjonalt folkehelseinstitutt, skriver Ullensaker kommune i sin pressemelding.

– Russ som er vaksinert må fortsatt ha forebyggende antibiotikabehandling. Det er aldri for sent å få denne behandlingen.

Les også

– Lett å bli glemt hvis man ikke har kreft

Russ som har vært med på de tre navngitte bussene siste åtte dager bes fortsatt oppsøke lokal legevakt for å få forebyggende antibiotikabehandling, heter det i pressemeldingen.

Kommuneoverlegene på Øvre og Nedre Romerike vil mandag morgen avholde et telefonmøte for å klargjøre hvor og når vaksinering vil finne sted. Informasjon vil bli gitt når dette er klart.

Kommentarer til denne saken