Russejente lå og sov midt i veien – bilist trodde hun var en søppelsekk

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet: – Det var ren flaks at dette gikk bra.

DEL

Ved 05.20-tida mandag morgen ble politiet på Romerike kontaktet av en forskrekket bilist i Branderudveien på Leirsund i Skedsmo.

– Bilføreren oppdager at det er noe som ligger i veibanen. Det er ganske mørkt på denne tida av døgnet så han tror først at det er en søppelsekk, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt Romerike.

Heldigvis senket bilisten ifølge politiet farten i tilfelle det var noe i «søppelsekken». Da oppdager han at det er ei russejente som ligger og sover på den gule linja midt i veien.

– Det var ren flaks at dette gikk bra. Dette kunne endt veldig ille. Russen var såpass full at hun ikke var mulig å få kontakt med. Hun ble hentet av ambulanse og tatt med til Ahus for behandling, sier Årstein.

Oppfordring fra politiet

Russejenta er fra Nedre Romerike og hadde ifølge politiet vært på fest i nærheten før hendelsen.

– Har dere vært i kontakt med noen som kjenner henne?

– Nei, det har vi ikke lykkes med. Hun var alene, og politiets oppfordring til russen er å ikke gå alene, hvis noen forsvinner så må de andre se etter dem, det er ikke alle som har like flaks som denne jenta, sier Årstein.

Ikke første gang

Selv om vi ennå ikke er i mai er det ikke første gang sovende russ blir funnet i veibanen på Romerike:

Ved 06-tida natt til lørdag ble to overstadig berusede russ funnet sovende midt i Marchus Thranesvei på Fjellhamar av en tilfeldig forbipasserende.

– Heldigvis var dette på et tidspunkt med lite trafikk, uttalte operasjonsleder i Øst politdistrik Romerike, Ronny Årstein.

Ungdommene ble vekket og politiet varslet. Deretter fikk de skyss av lovens lange arm hjem.

Artikkeltags