Bortviste én russebeuss og 25 russevans

Artikkelen er over 2 år gammel

Russ bortvist av politiet etter at en russebuss og 25 vans dukket opp utenfor Scandic på Gardermoen i natt.

DEL

Politiet har i hele natt patruljert mellom aktuelle steder for å forhindre større ansamlinger av russ.

Romerikes blad skrev fredag at politiet fryktet russebråk natt til lørdag i forbindelse med at den tradisjonelle vrengefesten på Hellerudsletta ble avlyst. Vrengefesten er startskuddet for russetida på Romerike.

Holdt kontroll med mulige treffsteder

Forebyggendekoordinator Hilde Kallset Jensen opplyste i 22-tiden fredag kveld at det var svært lite russ ute på veiene. Det var blant annet varslet om et uoffisielt russetreff på Ringbanen i Ullensaker. Politet var også tidligere i uka kjent med at enkelte russ skal ha planlagt ulovlige russetreff i distriktet, uten samtykke fra politiet.

- Kvelden startet rolig, og vi har patruljer mellom flere kjente klagesteder. Vi samarbeider også med andre aktører for å sørge for ro og trygghet blant russen i natt, sier Jensen til Romerikes Blad sent fredag kveld.

Spilte høy musikk

I 01.30- tiden rykket imidlertid flere patruljer ut til området utenfor Scandic på Jessheim.

- Her ble vi møtt av 25 vans og en buss. Det var høy musikk fra tre av vansene, og mange var ute av bilene for å kjøpe mat på MC Donalds. De tre vansene som sto for støy fikk pålegg om å skru av musikken, og ble bortvist i 24 timer. Neste gang beslaglegger vi anlegg, sier Jensen.

Hun sier videre at politiet fikk forklart samtlige på stedet at dette ikke var egnet som festplass, og at det er svært belastende for publikum og hotellgjester med dene type støy.

- Dette var veldig hyggelig russ som var enig i at dette var en dårlig vurdering, sier Jensen.

Artikkeltags