Russen donerer penger: Over en halv million kroner til Kreftforeningen

BRYR SEG: (f.h) Viktoria Hauge, Bettina Echmann og Nora Wennemo Aronsen er stolte over innsatsen til neste års russ.

BRYR SEG: (f.h) Viktoria Hauge, Bettina Echmann og Nora Wennemo Aronsen er stolte over innsatsen til neste års russ. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I løpet av en uke har #russmotkreft samlet inn over en halv million kroner. Jentene på russebussen «Don't Jinx It 2019» er blant dem som støtter kampanjen.

DEL

I løpet av oktober har det pågått en innsamlingsaksjon på Instagram til inntekt for Kreftforeningen, under emneknaggen #russmotkreft. For russebussen "Don't Jinx It 2019" fra Romerike, var det en selvfølge å skulle bidra.

Flere russegrupper fra nedre- og øvre Romerike utfordret hverandre på Instagram. Utfordringen gikk ut på å vippse penger til Kreftforeningen– 1 krone for hvert likerklikk de fikk på innlegget på Instagram. Flere russebusser, van og vandrerupper har donert flere tusen kroner.

For jentene på russebussen "Don't Jinx It 2019" er innsamlingsaksjonen viktig å støtte. Bettina Echmann (18) og Nora Wennemo Aronsen (18) fra Mailand Videregående skole sammen med Viktoria Hauge (18) fra Skedsmo videregående skole, er tre av bussens tjue medlemmer.

– Det er jo en selvfølge egentlig, at man skal være med å støtte en så viktig sak. Det var noen venninner på en annen russebuss som ga oss utfordringen, så da slang vi oss med, sier Echmann.

Hun påpeker at sosiale medier er en stor del av hverdagen til unge. Gjennom bruk av Instagram blir det lettere å nå ut til mange på en gang.

– Instagram er en stor plattform. Når russekontoer har flere tusen følgere blir det selvsagt også lettere å formidle budskapet, legger hun til.

Vil bryte fordommene

Etter en rekke hendelser fra i sommer, blant annet arrangerte slagsmål på den greske ferieøya Kos, ble søkelyset satt på russen. Jentene er klar over at flere har fordommer mot russen.

– Russen gjør også mye som er viktig. Slike innsamlinger som dette er et godt eksempel på det, mener Hauge.

Echmann forteller at russebussen har donert mer penger enn det de har sagt at de skal gi.

– Vi donerer 1500 kroner, sier Hauge.

Distriktsjef i Kreftforeningen, David C. Hemmingsen, synes det er flott at russen har startet innsamlingen på vipps. Kreftforeningen har et langt samarbeid med russen i forbindelse med deres årlige innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft. De er godt kjent med russens store engasjement.

– Vi setter veldig stor pris på deres engasjement, og kan ikke få fullrost russen nok for den gode jobben de gjør med å engasjere andre elever og nærmiljø, sier Hemmingsen.

Hemmingsen har kun gode ting å si om innsatsen, og er takknemlig for at det nettopp er russen som har startet innsamlingen på eget initiativ.

– Med en slik innsamling viser russen støtte og sympati, og de viser at de har flotte holdninger og bryr seg om andre. Vi har hatt et fantastisk samarbeid med de i mange år, fortsetter han.

Viktig med engasjement fra de unge

Foto:

Hemmingsen forteller at det opprinnelig var russen ved en skole i Stavanger som satte i gang en innsamlingsaksjon til inntekt for Rosa sløyfe-aksjonen.

– Stuntet tok plutselig helt av, og i løpet av en liten uke har russen samlet inn rundt 550.000 kr. Det er russ i hele landet som har bidratt, derav russen på Romerike. Vi ser blant annet at sosiale medier er en stor kanal for å dele engasjement, og at russen har et stort vinnerinstinkt som hjelper godt i innsamlingen, sier han

Hemmingsen mener givergleden sier mye om russen:

– Det vises støtte til andre som er rammet, og vitner om en sak som berører mange. Ungdom fra Romerike, og i resten av landet har et stort hjerte og bryr seg.

Artikkeltags